Ο Δήμος Πωγωνίου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με τη Σοφία Γραμμόζη – Σωπίκη

Συντροφιά με τον κ. Ζιζάνιο και τη Μις Κονσερβίτα γιόρτασαν οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Πωγωνίου την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Σε μία όμορφη εκδήλωση, που διοργανώθηκε στον χώρο του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο Δελβινάκι, η πολυγραφότατη συγγραφέας κ. Σοφία Γραμμόζη Σωπίκη μίλησε στα παιδιά για το τελευταίο της βιβλίο «Η επιστροφή του Βασιλιά Γιγαντόκαρδου» καθώς και για το σπουδαίο ρόλο των παραμυθιών στη διαμόρφωση χαρακτήρων.

Τους παρευρισκόμενους υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γαλίτσης που εξήρε το συγγραφικό έργο της κ. Σωπίκη σημειώνοντας ότι αποτελεί το ιδανικό πρόσωπο για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. «Τα βιβλία της φίλης Σοφίας ξεχειλίζουν από αγάπη και θετικά μηνύματα. Αποτελούν όλα τους παραμύθια με εκπαιδευτικό περιεχόμενο που προσφέρουν γνώση σε μικρούς και μεγάλους» τόνισε.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τάσος Γιούνης έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερο βιβλίο που συμβάλλει παράλληλα στην ανάπτυξη συνείδησης για τη αξία της σωστής διατροφής. «Τα μηνύματα που περνάει η Σοφία μέσα από τις σελίδες των έργων της είναι το κύριο χαρακτηριστικό της γνώρισμα.  Κάθε της βιβλίο είναι ένας θησαυρός γνώσεων και διαμόρφωσης συνειδήσεων και βοηθούν τα παιδιά να γίνουν ευσυνείδητοι, ενεργοί, ευαίσθητοι και καλύτεροι πολίτες» δήλωσε.

Οι Διευθυντές των δημοτικών σχολείων Δελβινακίου και Καλπακίου κ.κ. Τσουμάνη και Μάστορας αντίστοιχα ευχαρίστησαν τόσο το Δήμο για την πρωτοβουλία να διοργανώσει την εκδήλωση όσο και τη συγγραφέα για το έργο της.

Η κ. Σοφία Γραμμόζη – Σωπίκη αναφέρθηκε στο μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου χαρακτηρίζοντας παράλληλα το παραμύθι ως ένα αξιόλογο και απαραίτητο λογοτεχνικό είδος. «Για να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά πρέπει να τους διαβάζουμε παραμύθια. Τα βιβλία ασκούν ευεργετική επίδραση σε όλους τους τομείς και αποτελούν το καλύτερο δώρο» ανέφερε, ευχαριστώντας το Δήμο Πωγωνίου για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ποιήματα και τραγούδια από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων Δελβινακίου και Καλπακίου για το θέμα της υγιεινής διατροφής.

Ο Δήμος Πωγωνίου μοίρασε σε όλα τα παιδιά το βιβλίο «Η επιστροφή του Βασιλιά Γιγαντόκαρδου».