Χαλούμι Tempura με φράουλες και βαλσάμικο γλάσο (εύκολο)

Συνταγή από Pastry Chef Αθανασία Θεοδούλου

 

Υλικά για δέκα άτομα

1 κουτάκι μπύρα 330ml

1 αυγό

2 κ.σ. Ξύδι κόκκινο

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει

200γρ. Χαλούμι κομμένο σε κυβάκια

Κρέμα Βαλσαμικού και Φράουλες για το γαρνίρισμα

Ξύλινα μπαστουνάκια (προαιρετικά, θα βοηθήσουν στο τηγάνισμα)

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε την μπύρα και το αυγό και ανακατεύουμε καλά
  2. Προσθέτουμε λίγο αλάτι
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας χυλός. Ο χυλός μας δεν θέλουμε να είναι πηκτός, επιθυμούμε να στέκεται για λίγο στο σύρμα και μετά να στάζει.
  4. Αλευρώνουμε καλά το χαλούμι από όλες τις πλευρές.
  5. Περνάμε το χαλούμι από το χυλό από όλες τις πλευρές. Αφού έχουμε ολοκληρώσει και αν έχουμε τα ξύλινα μπαστουνάκια, τα χρησιμοποιούμε για να μας βοηθήσουν στο τηγάνισμα
  6. Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι (όχι καυτό), με το λάδι να σκεπάζει τα κομμάτια
  7. Αφαιρούμε όταν πάρει χρυσαφί χρώμα
  8. Σερβίρουμε με κρέμα βαλσαμικού και φράουλες