Συνταγή από Pastry Chef Αθανασία Θεοδούλου
Υλικά για δέκα άτομα
1 κουτάκι μπύρα 330ml
1 αυγό
2 κ.σ. Ξύδι κόκκινο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει
200γρ. Χαλούμι κομμένο σε κυβάκια
Κρέμα Βαλσαμικού και Φράουλες για το γαρνίρισμα
Ξύλινα μπαστουνάκια (προαιρετικά, θα βοηθήσουν στο τηγάνισμα)
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε την μπύρα και το αυγό και ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας χυλός. Ο χυλός μας δεν θέλουμε να είναι πηκτός, επιθυμούμε να στέκεται για λίγο στο σύρμα και μετά να στάζει.
- Αλευρώνουμε καλά το χαλούμι από όλες τις πλευρές.
- Περνάμε το χαλούμι από το χυλό από όλες τις πλευρές. Αφού έχουμε ολοκληρώσει και αν έχουμε τα ξύλινα μπαστουνάκια, τα χρησιμοποιούμε για να μας βοηθήσουν στο τηγάνισμα
- Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι (όχι καυτό), με το λάδι να σκεπάζει τα κομμάτια
- Αφαιρούμε όταν πάρει χρυσαφί χρώμα
- Σερβίρουμε με κρέμα βαλσαμικού και φράουλες