Κεκάκια απο Ταχίνι και Μπανάνα – Νηστίσιμα (εύκολο)

Συνταγή από Pastry Chef Αθανασία Θεοδούλου

 

Για 15 κεκάκια                          Για την Επικάλυψη

80 γρ. Ζάχαρη                            4 κ.σ. Ταχίνι

80γρ Ταχίνι                                 4 κ.σ Μέλι

1 Πορτοκάλι                               2 κ.γ Κακάο

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα κανέλα

1 μπανάνα μεγάλη

½ κ.γ Μπέικιν πάουντερ

1 Βανίλια

50γρ Σταγόνες Σοκολάτας σκούρας

1 μπανάνα για γαρνίρισμα

200 γρ. καρύδια καθαρισμένα και ελαφρά σπασμένα

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με την επικάλυψη και αναμιγνύουμε όλα τα υλικά. Τα αφήνουμε στην άκρη να δέσουν.
  2. Για τα κεκάκια αρχικά κτυπάμε την ζάχαρη και το ταχίνι με ένα σύρμα ή στο μίξερ για μεγαλύτερη ευκολία.
  3. Προσθέτουμε το χυμό από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Με ένα πιρούνι σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε την μπανάνα.
  5. Προσθέτουμε και την μπανάνα στο μείγμα με το ταχίνι.
  6. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά για να μην σβολιάσει, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  7. Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
  8. Γεμίζουμε τις φόρμες μέχρι τη μέση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά, θερμό αέρα ή τις αντιστάσεις.
  9. Εάν οι φόρμες μας είναι από σιλικόνη, θα χρειαστεί να βουτυρώσουμε ελαφρά τις φόρμες. Εάν δεν είναι από σιλικόνη, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ειδικά αντικολλητικά χαρτάκια που θα μας διευκολύνουν στο ψήσιμο, στο ξεφορμάρισμα και το σερβίρισμα.
  10. Γαρνίρουμε με την επικάλυψη, με κομματάκια από μπανάνα και καρύδια.