Οι μαθητές της έκτης τάξης του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Ιωαννίνων «υιοθέτησαν» το parklet έξω από το σχολείο τους

Τον μικρό αστικό κήπο (parklet) που τοποθέτησε ο Δήμος Ιωαννιτών έξω από το σχολείο τους υιοθέτησαν και επίσημα σήμερα οι μαθητές της έκτης τάξης του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων.

Η αντιδήμαρχος Πρασίνου, Ελένη Βασιλείου, μαζί με σπουδαστές του τμήματος φυτικής παραγωγής των ΕΠΑΛ επισκέφτηκαν σήμερα τους μικρούς μαθητές προσφέροντάς τους τα καλλωπιστικά φυτά και λουλούδια με τα οποία φύτεψαν τα παρτέρια του parklet.

Παράλληλα, τους έδωσαν συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τα περιποιούνται, ενώ συζήτησαν τους λόγους για τους οποίους τοποθετήθηκε αυτός ο μικρός αστικός κήπος έξω από το σχολείο τους.

Αυτοί δεν είναι άλλοι από τη δημιουργία ενός νέου δημόσιου χώρου παράλληλα με την ευαισθητοποίηση και τη δημιουργία μιας κουλτούρας προστασίας του.

«Τοποθετήσαμε το parket στην είσοδο ενός κεντρικού σχολικού συγκροτήματος όπου φοιτούν παιδιά όλων των βαθμίδων, με σκοπό να το “υιοθετήσουν” και να το προστατεύσουν κι έχοντας στόχο την ανάπτυξη οικολογικής – περιβαλλοντικής συνείδησης, την ενδυνάμωση των διαπροσωπικών σχέσεων των μελών που απαρτίζουν μια σχολική κοινότητα αλλά και των περιοίκων που μπορούν να το χρησιμοποιούν όλες τις ώρες της ημέρας δημιουργώντας έτσι μια “αίσθηση γειτονιάς”. Η πρώτη μας δράση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της έκτης τάξης του 2ου πειραματικού σχολείου αφορούσε την φύτευση λουλουδιών και φυτών, αλλά κυρίως την μετάδοση περιβαλλοντικών μηνυμάτων μέσα από τις αφίσες και τις ζωγραφιές των παιδιών που διακοσμούν πλέον το parklet», δήλωσε η κ. Βασιλείου.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς όλους να σέβονται τους δημόσιους χώρους και να μην τους βανδαλίζουν, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει συχνά στο Δήμο μας.

Τέλος, ευχαρίστησε τη Διευθύντρια του 2ου πειραματικού δημοτικού σχολείου, Βερενίκη Κύρκου, και τους εκπαιδευτικούς, Θανάση Χειλά και Μπέττυ Τζακώστα, για την ενεργό συμμετοχή τους στην δράση, καθότι προετοίμασαν τα παιδιά το προηγούμενο διάστημα για το τις ευθύνες που έχει η «υιοθεσία» ενός αστικού κήπου, ενώ επιμελήθηκαν και τις αφίσες με τα περιβαλλοντικά μηνύματα που φιλοτέχνησαν οι μαθητές τους.