Τσίπρας… Ιθάκη και “θετικό viral”!

Την Ιθάκη επέλεξε ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας για να κάνει το διάγγελμά του για την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, θέλοντας να στείλει συμβολικό μήνυμα. Ο Πρωθυπουργός μίλησε για τραπεζίτες που έγιναν πρωθυπουργοί και για υπουργούς που έγιναν τραπεζίτες ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνησή του δεν φοβήθηκε να δαμάσει τα κύματα για να φτάσει σήμερα στην… “Ιθάκη”.

Ξαφνικά όλα τα προβλήματα λύθηκαν… Η εθνική τραγωδία στο Μάτι δεν υπάρχει πια, τα ανοιχτά θέματα κλείσανε και η λιτότητα εξαφανίστηκε αφού ο ελληνικός λαός ολοκλήρωσε… επιτυχώς το μακρύ ταξίδι και η Οδύσσεια που πέρασε θα είναι πια σελίδες στο βιβλίο της σύγχρονης ιστορίας.

Ας αφήσουμε τους συμβολισμούς κ. Πρωθυπουργέ και να περάσουμε στην ουσία. Τι φέρνει η επόμενη μέρα για την χώρα και τους πολίτες της που τα τελευταία χρόνια έχουν ταλαιπωρηθεί και είδαν τις ζωές τους να αλλάζουν άρδην; Η λιτότητα, που λέγατε ότι με μία απόφαση θα πρέπει να καταργηθεί, ο ΕΝΦΙΑ, οι μισθοί, οι συντάξεις, τι θα γίνει με όλα τα ανοιχτά ζητήματα; Την έξοδο από τα Μνημόνια θέλουμε να τη βιώσουμε στην καθημερινότητά μας και όχι να την ακούμε στο διάγγελμά σας από την όμορφη Ιθάκη. Όσο για το αν το νησί του Ιονίου γίνει “θετικό viral” και ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο… τα λόγια είναι περιττά! Ευτυχώς που υπήρξαν τα Μνημόνια και θα γίνουν γνωστές οι ομορφιές της χώρας μας… Ήμαρτον!

Σοφία Τσέπα