Παρουσίασε στα Γιάννενα το βιβλίο «Σέρρα, η ψυχή του Πόντου» ο Γιάννης Καλπούζος

Στην καρδιά της ποντιακής ψυχής στοχεύει μέσα από το νέο του βιβλίο με τίτλο «Σέρρα, η ψυχή του Πόντου» ο Γιάννης Καλπούζος, το οποίο παρουσίασε χτες στην πόλη των Ιωαννίνων. Μία όμορφη εκδήλωση που έλαβε χώρα στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, στο Ιτς Καλέ του Κάστρου Ιωαννίνων, στις εφτά το απόγευμα και κράτησε συντροφιά στους παρευρισκόμενους έως και μερικά λεπτά μετά τις εννιά. Σημαντική συμβολή για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος της εκδήλωσης είχαν και τα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων. Για το βιβλίο μίλησαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καψάλης Γεώργιος, και ο Διευθυντής του Αρσακείου Λυκείου, Μαυρόγιαννης Παύλος, καταφέρνοντας να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού για το βιβλίο, λίγο πριν πάρει τον λόγο ο ίδιος ο συγγραφέας για να μιλήσει για το συγγραφικό του έργο. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Μίλτος Γήτας.

Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα που μιλάει για την ιστορία του Πόντου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Ένα βιβλίο που ξυπνάει μνήμες από τη ζωή στον Πόντο και έχει ως στόχο να συγκινήσει, να συναρπάσει και να μαγέψει τους αναγνώστες του, ταξιδεύοντας τους σε εκείνη την εποχή. Και όλα αυτά τα πετυχαίνει ο συγγραφέας με τον μοναδικό τρόπο με τον οποίον έχει δομήσει την ιστορία του βιβλίου του, μέσα από το κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο διαδραματίζεται καθώς και από τους μυθοπλαστικούς ήρωες που πρωταγωνιστούν, οι οποίοι διανύουν μία διαδρομή γεμάτη πόθους, εμπόδια, δεινά και αγάπη. Ο συγγραφέας μέσα από όλα αυτά καταφέρνει να δημιουργήσει μία ζωντανή εικόνα στον αναγνώστη την ώρα που εκείνος διαβάζει το βιβλίο του.

Την εκδήλωση αγκάλιασαν με την παρουσία τους οι φίλοι του βιβλίου της πόλης γεμίζοντας κάθε γωνιά τόσο του εσωτερικού χώρου της αίθουσας όσο και έξω από αυτήν. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον συγγραφέα και να αποκτήσουν υπογεγραμμένο από τον ίδιο το βιβλίο του. Ενώ και μία μεγάλη έκπληξη επιφυλάσσονταν για το τέλος της εκδήλωσης, όπου πραγματοποιήθηκαν ποντιακοί χοροί στον περιβάλλοντα χώρο έξω από το μουσείου. Το σίγουρο είναι πως ο Γιάννης Καλπούζος κατάφερε να κερδίσει με το νέο του βιβλίο με τίτλο «Σέρρα, η ψυχή του Πόντου», την αγάπη των βιβλιόφιλων της πόλης των Ιωαννίνων.

Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Νίκος Αντωνίου
Σπουδαστής Δημοσιογραφίας ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων