Άννα Ασημακοπούλου: Τα Ιωάννινα είναι έτοιμα να υποστηρίξουν την υλοποίηση των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας –Θα βρίσκομαι δίπλα στην προσπάθεια αυτή»

Χαιρετισμό σε συνέδριο στα Ιωάννινα, με θέμα: «Αξιοποίηση και Διαχείριση Λιμνών – Δύο λέξεις, πολλές έννοιες και ερμηνείες», απηύθυνε η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, εστιάζοντας στις καταστροφικές επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όπως οι ακραίες πλημμύρες και οι πυρκαγιές, οι οποίες καθιστούν επιτακτική την ανάληψη άμεσης δράσης.

 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μεταβαλλόμενο κλίμα θα επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής μας και αναπόφευκτα τις επόμενες γενιές, η κα Ασημακοπούλου επισήμανε ότι από τον Δεκέμβριο του 2019 έχει τεθεί σε εφαρμογή η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο θα διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσω «έξυπνων» πολιτικών, όπως προστατευόμενες περιοχές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθαρές μεταφορές, διαχείριση αποβλήτων και υδάτων και τόσα άλλα.

Η κα Ασημακοπούλου υπογράμμισε ότι η πόλη των Ιωαννίνων βρίσκεται ανάμεσα στις πάνω από 10.000 τοπικές και περιφερειακές αρχές, σε περισσότερες από 50 χώρες, που δηλώνουν έτοιμες να αναλάβουν δράση, για να υποστηρίξουν την υλοποίηση των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας.

Η κα Ασημακοπούλου χαιρέτισε, επίσης, την πρωτοβουλία για το Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια, καθώς και την πρωτοβουλία για το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες. Παράλληλα, συνεχάρη τους συντελεστές του Συνεδρίου, τον Πρόεδρο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και Δήμαρχο Δωρίδος, κ. Καπεντζώνη, τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, κ. Ελισάφ και τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, κ. Φίλιο, για το έργο τους, διαβεβαιώνοντας ότι θα βρίσκεται δίπλα τους, στην προσπάθεια επέκτασης του Δικτύου και προβολής των επιτευγμάτων του.