Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Η εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα πρέπει να είναι οδηγός μας για την αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον»

Την εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως ένα φωτεινό παράδειγμα, που πρέπει να αποτελεί οδηγό για τον τρόπο αντιμετώπισης κρίσεων,ανέδειξε η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Ευρωβουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή της που η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε και υλοποιεί τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας,επιδεικνύοντας αλληλεγγύη, ενότητα και ετοιμότητα, ως προς την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία. Αφού ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που κατέθεσαν μία ολοκληρωμένη πρόταση και ήδη έλαβε έγκριση για το εθνικό της Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, δήλωσε υπερήφανη που ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωτοστάτησε στην πρόταση του συγκεκριμένου Μηχανισμού.

Κλείνοντας, η κα Ασημακοπούλου υπογράμμισε ότι «η εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι όταν θέλουμε και όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε. Αυτός θα πρέπει να είναι ο οδηγός μας και για το μέλλον”.