Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί άλλες συκοφαντίες και θα συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ως προς την ελευθερία του τύπου»

Για την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα μίλησε, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, τονίζοντας πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και δεν θα ανεχθεί άλλες συκοφαντίες.

Η Ευρωβουλευτής, αφού αναφέρθηκε στους ψευδείς ισχυρισμούς για την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα, που διατυπώνονται σε σχετική έρευνα, οι οποίοι είναι, όπως είπε, πολιτικά υποκινούμενοι, κάλεσε το σώμα της Ολομέλειας να εξετάσει τα πραγματικά γεγονότα.

Η κα Ασημακοπούλου, στη συνέχεια, αναφερόμενη στην πλήρη εναρμόνιση της πολιτικής της Ελλάδας για την ελευθεροτυπία, με τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπογράμμισε ορισμένες από τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως την ενίσχυση της νομοθετικής εργαλειοθήκης για την προστασία των δημοσιογράφων, τη δημιουργία ειδικού Task Force και του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, καθώς και την οικονομική στήριξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Επιπλέον, επισήμανε ότι η Ελλάδα θα είναι πρωτοπόρος στην Ευρωπαϊκή Πράξη για την Ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Κλείνοντας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, σε ό,τι έχει να κάνει με την ελευθερία του τύπου, όπως πάντα, θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση».