Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, όχι μόνο ως Ευρωπαίοι, αλλά και ως Χριστιανοί»

Την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς,από τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, ζήτησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η κα Ασημακοπούλου επισήμανε, για ακόμη μια φορά,τηναπόλυτη έλλειψη σεβασμού τωντουρκικών αρχών στον ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ενός Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και ενός από τα μεγαλύτερα σύμβολα του Χριστιανισμού, αναφέροντας τις συνεχιζόμενεςκαταστροφές που έχει υποστεί.

Η Ευρωβουλευτήςυπενθύμισε παράλληλα και τη βεβήλωση της Παναγίας Σουμελά, του ιερού προσκυνήματος των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και τη μετατροπή της Μονής της Χώρας, ενός εμβληματικού βυζαντινού μνημείου με μακρά ιστορία, σε ισλαμικό τέμενος, τονίζοντας πως «πρόκειται για μία πάγια τακτική της Τουρκίας που στρέφεται έναντι ορθόδοξων ιερών προσκυνημάτων». Υπογράμμισε, επίσης,ότι τέτοιες προκλητικές ενέργειες προσβάλλουν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, σπιλώνουν και αλλοιώνουν τις αρχές και αξίες της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας και υπονομεύουν την ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Η κα Ασημακοπούλουκατέληξε λέγοντας ότι«σήμερα, απέναντι σε αυτές τις προκλητικές ενέργειες, ζητώ από αυτό το βήμα τη στήριξή σας για να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, όχι μόνο ως Ευρωπαίοι, αλλά και ως Χριστιανοί».