Δήλωση Όλγας Γεροβασίλη για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις αστυνομικών

Από την ανάληψη της πολιτικής ηγεσίας από τη Νέα Δημοκρατία το 2019 η Ήπειρος έχει μπει σε δεύτερη μοίρα και όσον αφορά στη στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών.

Επανειλημμένα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει φέρει στη Βουλή το ζήτημα των ελάχιστων ή και μηδενικών μεταθέσεων αστυνομικών στην Ήπειρο. 

Ενδεικτικά οι υπ’ αριθμ. 1110/07.02.2024, 1631/08.11.2023, 3557/30.09.2022, 9702/17.09.2020,  944/26.09.2019 Ερωτήσεις και Αναφορές μας με τις οποίες αναδείξαμε την υποστελέχωση σε σχέση με τις οργανικές θέσεις αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών αρχών της Ηπείρου με προσωπικό και μέσα. 

Ωστόσο, αντί να ενισχυθούν επιτέλους οι αστυνομικές αρχές στην Ήπειρο, σύμφωνα με την προ ημερών ανακοίνωση των Ενώσεων των αστυνομικών υπαλλήλων Ηπείρου «μεγάλος αριθμός [αστυνομικών] διατάσσονται να μετακινηθούν παρά τη θέλησή τους και χωρίς να ληφθούν υπόψη οικογενειακά ή προσωπικά ζητήματα, για χρονικό διάστημα τριών μηνών στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη».

Για ακόμη μια φορά ο οικογενειακός προγραμματισμός των αστυνομικών υπαλλήλων τινάζεται στον αέρα καθώς η πολιτική ηγεσία αδυνατεί να κατανείμει το προσωπικό ορθολογικά.

Μάλιστα, αν και οι μετακινήσεις προβλέπεται να είναι τρίμηνες, η δαπάνη διαμονής δεν ξεπερνά τα τριάντα ευρώ ημερησίως.

Παράλληλα, διατάσσεται να αποσπαστεί και ένας σημαντικός αριθμός οχημάτων εκ νέου, ο οποίος μαζί με τον τεράστιο και πρωτοφανή στα χρονικά, αριθμό αστυνομικών που από αρχές του έτους έχουν αποσπαστεί στην Αττική, θα λείπουν πλέον από το κομμάτι της αστυνόμευσης στις τοπικές κοινωνίες, όπως καταγγέλλουν οι Ενώσεις των αστυνομικών υπαλλήλων Ηπείρου.

Είναι οι πολίτες της Περιφέρειας και δη της Ηπείρου, πολίτες δεύτερης κατηγορίας για την Κυβέρνηση;

Όλγα Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπρόεδρος ΒτΕ, Βουλευτής ΆρταςΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.