Δρόμο ή πλατεία στα Γιάννενα με το όνομα του Θόδωρου Αγγελόπουλου που ύμνησε την πόλη μέσα από το έργο του ζητούν 101 πολίτες

10 χρόνια χωρίς τον Θόδωρο Αγγελόπουλο… Πολίτες των Ιωαννίνων και όχι μόνο πήραν την πρωτοβουλία και ζητούν με ανοικτή επιστολή από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να ονομαστεί δρόμος ή πλατεία της πόλης με το όνομα του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα σκηνοθέτη κινηματογράφου. Ήδη συνυπογράφουν 101 συμπολίτες μας και όποια ή όποιος ακόμη επιθυμεί να συνυπογράψει, μπορεί να το κάνει μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected], καθότι τότε θα αποσταλεί εγγράφως στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

  Ανοικτή Επιστολή

 Προς τον Δήμαρχο Κύριο Μωυσή Ελισάφ και τα μέλη τουΔημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιωαννιτών

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ.,

 

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος ταυτίστηκε αναμφίβολα με την πόλη των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιοχή της. Η αγάπη του για τα Γιάννενα είναι αδιαμφισβήτητη, αφού πολλές ταινίες από το διεθνώς βραβευμένο και αναγνωρισμένο του έργο έχουν γυριστεί στα Ιωάννινα. Ο Αγγελόπουλος, μέσα από τον ποιητικό κινηματογραφικό του φακό, ύμνησε το τοπίο της πόλης και ανέδειξε φυσικές και αρχιτεκτονικές ομορφιές της πόλης καθώς και την Ιστορία της.

Θεωρούμε ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη την επιλογή ενός δρόμου ή πλατείας της πόλης, ειδικότερα κάποιου από τα σημεία που γύρισε τις σκηνές των ταινιών του, να φέρει το όνομά του.

Ακολουθούν οι υπογραφές