Εμφάνιση της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου στα Σέρβια Κοζάνης

Την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου 2023 και ώρα 12 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων Κοζάνης, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Χορωδία Δωματίου Κοζάνης, πραγματοποίησαν Πασχαλινή συναυλία με το γνωστό θρησκευτικό ορατόριο του Γκέοργκ Φρήντριχ Χέντελ, “Μεσσίας”.

Σολίστ ήταν η υψίφωνος Ειρήνη Δόβα, τη διδασκαλία και τη διεύθυνση της Χορωδίας Δωματίου Κοζάνης είχε η Ευθυμία Τσιούρα Δημοπούλου, ενώ τη μουσική διεύθυνση του πολυπληθούς μουσικού συνόλου ανέλαβε ο αρχιμουσικός της Συμφωνικής, Γιώργος Χλίτσιος.
Στη συναυλία παρέστη ο πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών και Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ.Γιώργος Κασαπίδης, ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Κοζάνης κ.Χρήστος Ελευθερίου, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου και πλήθος κόσμου, οι οποίοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από το μουσικό αποτέλεσμα και εκφράστηκαν με τα θετικότερα σχόλια.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε κατόπιν προσκλήσεως του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων «Τα Κάστρα» και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, οι οποίοι και συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση.