Επίσκεψη Μ. Τζούφη σε ΑΤΕΙ, Αστυνομία και Περιφέρεια Ηπείρου

Στο σημαντικό βήμα ενιαιοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης εστιάστηκε η συζήτηση της Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και εκ νέου υποψήφιας Βουλευτού Ιωαννίνων με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Μερόπης Τζούφη, σε συνάντησή της με στελέχη της διοίκησης και εργαζόμενους του ΑΤΕΙ Ηπείρου, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, στα Ιωάννινα.

Η υποψήφια Βουλευτής αναφέρθηκε στη διαχρονική της στήριξη στη δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση και στην άψογη συνεργασία που υπήρξε με τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της περιοχής μας. Μια συνεργασία που οδήγησε στο να είναι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΑΤΕΙ Ηπείρου τα πρώτα περιφερειακά Ιδρύματα που προχώρησαν στην συνένωση και να αποτελέσουν πρότυπο για τις διαδικασίες που ακολούθησαν και τα υπόλοιπα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στις σημαντικές προοπτικές που δημιουργούνται για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ήπειρο, μέσα από τη δημιουργία του ενιαίου μεγάλου Πανεπιστημίου, αλλά και στις δυσκολίες που παρατηρούνται στην πορεία υλοποίησης του εγχειρήματος και για τις οποίες απαιτείται η συνεχής στήριξη και ευελιξία της Πολιτείας, προκειμένου να επιλύονται γρήγορα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που προκύπτουν.

Η κ. Τζούφη, ενημέρωσε τους εργαζόμενους του ΑΤΕΙ Ηπείρου ότι, από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης, καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια να θωρακιστεί νομοθετικά και θεσμικά η αναβάθμιση του ΑΤΕΙ, προκειμένου να προστατευθεί η ομαλή εξέλιξή του και να μην υπάρξει απειλή κατάργησης όλης αυτής της προσπάθειας από μια διαφορετική ηγεσία, που αρνείται την αναβάθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και την ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων. Υπενθύμισε δε, ότι, στα πλαίσια αυτής της αναβάθμισης, υπεγράφη πρόσφατα απόφαση από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την πρόσληψη επιπρόσθετων 28 θέσεων Μελών ΔΕΠ για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η Υφυπουργός επισκέφθηκε, επίσης, όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, όπου είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει τόσο με τα επιτελικά στελέχη της Αστυνομίας όσο και με όλο το υπόλοιπο προσωπικό. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σημαντική προσπάθεια εξωστρέφειας, αλλά και ενίσχυσης του κοινωνικού της προσώπου που καταβάλλει η Αστυνομία, με δράσεις που αφορούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως τα άτομα με αναπηρία. Επίσης, ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι έχει ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και εξειδίκευση όλων των αστυνομικών.

Τέλος, η κ. Τζούφη επισκέφθηκε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου.