Επίσκεψη Μ. Τζούφη στα νοσοκομεία Ιωαννίνων

Τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα των Ιωαννίνων επισκέφθηκε η η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

 

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) συναντήθηκε με τη Διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζόμενων. Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε πως μια σειρά δράσεων έχουν συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη και την καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου. Σε αυτές περιλαμβάνεται η νέα εγκατάσταση φυσικού αερίου για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών, επένδυση που θα αποφέρει όφελος 700.000 ευρώ ετησίως, η λειτουργία της 4ης πτέρυγας, η προγραμματισμένη λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και η εγκατάσταση νέου εξοπλισμού για σύγχρονες μεθόδους απεικονιστικής διάγνωσης (PET Scan).

Η κα Τζούφη ανέφερε πως το ΠΓΝΙ αποτελεί μέρος της βαριάς βιομηχανίας της περιοχής και πρέπει να ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό, δηλαδή με μόνιμο και επικουρικό προσωπικό, ενώ τόνισε πως πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους οι εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης.

Στη συζήτηση τέθηκε η ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η ίδρυση και λειτουργία Αγγειοχειρουργικής Κλινικής και Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παιδιών, με στόχο την πληρέστερη κάλυψη των αυξημένων αναγκών, όπως επίσης και η ανάγκη διαχωρισμού της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ώστε να αποφευχθούν γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες που επιβαρύνουν την καθημερινή λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιοχής.

Τέλος, η κα Τζούφη τόνισε πως την προηγούμενη περίοδο έγιναν πολλές και συστηματικές προσπάθειες στήριξης της Δημόσιας Υγείας και ευχήθηκε το έργο αυτό να συνεχιστεί από τη νέα Κυβέρνηση, ειδικά σήμερα που η έξοδος από το μνημονιακό πλαίσιο επιτρέπει την αύξηση της χρηματοδότησης και τη στελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

 

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα»  η κ. Τζούφη, συναντήθηκε με τον Διοικητή Ε. Καρβούνη, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στελέχη της διοίκησης, εκπροσώπους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των εργαζομένων.

Στη συνάντηση τέθηκε κυρίως η ανάγκη ουσιαστικής στήριξης και περαιτέρω ανάπτυξης των δημόσιων δομών υγείας της περιοχής, προκειμένου να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες περίθαλψης στο σύνολο των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης μόνιμου και επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία, καθώς και να παραταθούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων που προέρχονται από χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Όσον αφορά τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, εκφράστηκε πως είναι απαραίτητη η πρόβλεψη θέσεων για το Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Επίσης, εκτενής συζήτηση έγινε για την ανάπτυξη του Τμήματος Τεχνητού Νεφρού, καθώς και για την έναρξη λειτουργίας του Πολυδύναμου Κέντρου τον ερχόμενο Οκτώβριο. Τόσο η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Διοίκηση του Νοσοκομείου επεσήμαναν ότι χάρη στο καλά συντονισμένα σχεδιασμό της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στην ευρύτερη τοπική κοινωνία ένα έργο που καρκινοβατούσε για περισσότερα από 15 χρόνια.

 

Τέλος, η κα Τζούφη ευχαρίστησε το προσωπικό του Νοσοκομείου για τη διαχρονικά καλή συνεργασία και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων του ιδρύματος, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.