Έτοιμος και σίγουρος για την επόμενη μέρα ο Ν. Βαΐτσης

Σε κλίμα ενθουσιασμού και με πίστη για μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η κεντρική της εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Ενεργών Πολιτών», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Νίκο Βαΐτση.

Η αίθουσα του ξενοδοχείου Du Lac αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει το πλήθος κόσμου, που θέλησε να ακούσει από κοντά τον Ν. Βαΐτση και να του ευχηθεί καλή επιτυχία, και είναι χαρακτηριστικό ότι οι υποψήφιοι έμειναν εκτός αίθουσας μέχρι την ανακοίνωσή τους.

«Έχοντας την εμπειρία των χρόνων, γνωρίζω πολύ καλά ότι ο αγώνας δε θα είναι εύκολος.  Και δεν αναφέρομαι στον προεκλογικό! Αναφέρομαι στον αγώνα, που θα πρέπει να δοθεί από εμένα τον ίδιο προσωπικά και τους συνεργάτες μου την επόμενη μέρα.  Για να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο και αξιοπρεπές σήμερα και να προγραμματίσουμε ένα σίγουρο μέλλον. Ένα μέλλον που θα μας επιτρέψει να ξεφύγουμε από τα στενά όρια της απλής διαχείρισης της δημοτικής αρχής και να στρέψουμε τη ματιά μας στις νέες προοπτικές, προκλήσεις και προτεραιότητες», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο υποψήφιος δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι ο ίδιος και όλα τα μέλη της παράταξής του είναι έτοιμοι και σίγουροι. «Έτοιμοι και σίγουροι όχι για να κερδίσουμε τις εκλογές… αυτό δεν είναι το διακύβευμα αυτής της προσπάθειας. Έτοιμοι και σίγουροι ότι έχουμε την κατάλληλη ομάδα, τη γνώση και το σχέδιο για να αποτελέσει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων πρότυπο ορεινού αυτοδιοικητικού οργανισμού και ταυτόχρονα έναν τόπο βιώσιμο και αναπτυσσόμενο, που θα μπορεί να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία και εξωστρέφεια», τόνισε σε μια χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του ο Νίκος Βαΐτσης, επισημαίνοντας ότι η διάθεση για προσφορά, καθώς και οι γνώσεις, η διοικητική επάρκεια, αποτέλεσαν το βασικό κριτήριο στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

Ακολούθησε η παρουσίαση των πυλώνων στοχοθεσίας, ενώ ειδική αναφορά έκανε στις Ομάδες Δράσης, που έχουν συγκροτηθεί και μέρος της δουλειάς των οποίων ήδη αποτυπώνεται με τη διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και μέριμνας, της χωροταξίας, του αστικού περιβάλλοντος και των οδικών δικτύων, καθώς και του τουρισμού, της οργάνωσης και της προβολής. Από τις δεσμεύσεις που ξεχώρισαν, ήταν αυτή για τη διεκδίκηση σύνταξης νέας μελέτης για σύνδεση με την Εγνατία Οδό στον άξονα Μπαλντούμα – Παλαιοχώρι Συρράκου – Πράμαντα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, τον οποίο ο Νίκος Βαΐτσης τον χαρακτήρισε «αυτοδιοικητικό δάσκαλο» και «τον άνθρωπο που πήρε στα χέρια του το νεογνό Δήμο Βορείων Τζουμέρκων το 2010 και το άνδρωσε, το έφτασε ψηλά, εδώ που είναι σήμερα». Ο κ. Βαΐτσης δήλωσε περήφανος για τη συνεργασία τους και τα όσα πέτυχαν όλα αυτά τα χρόνια, λέγοντας ότι ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων είναι σε τροχιά ανάπτυξης και όσοι δεν το βλέπουν, απλά εθελοτυφλούν. «Και ακόμη χειρότερα, όσοι επιχειρούν να κοντύνουν τα επιτεύγματα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίσουν “μετριότητα” το έργο της, είναι ξεκάθαρο γιατί το κάνουν, κυρίως λόγω άγνοιας και αδυναμίας να μας παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις», ανέφερε κλείνοντας.

Με θερμά λόγια μίλησε για τον Νίκο Βαΐτση ο διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Μηλιώνης. «Είμαι πεπεισμένος ότι ο ΝίκοςΒαΐτσης είναι ο κατάλληλος να ηγηθεί της προσπάθειας για έναν καλύτερο Δήμο. Είναι μια εξαιρετική επιλογή», τόνισε, μεταξύ άλλων, και εξήρε την εργατικότητα, την αφοσίωση και το αίσθημα ευθύνης, που τον διακατέχει.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης και των υποψηφίων του συνδυασμού έκανε η δικηγόρος Αθηνά Αρβανίτη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Συρράκου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, οι δήμαρχοι Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος και Μετσόβου Κώστας Τζαφέας, ο πρώην δήμαρχος Κόνιτσας Μάκης Χατζηεφραιμίδης και πολλοί υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.