Γ. Αμυράς: “Να μην «ξεκοπεί» το Πωγώνι απ΄τα Γιάννενα”!

Τη διατήρηση σύνδεσης των ακριτικών χωριών της Ηπείρου με τα Γιάννενα ζητά ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Καραμανλή τονίζοντας την ανάγκη  ύπαρξης τακτικών δρομολογίων από το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προς τα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου.

Λόγω μειωμένης επιβατικής κίνησης τα καθορισμένα του ΚΤΕΛ δρομολόγια προς τα χωριά του Πωγωνίου, Κτίσματα-Χαραυγή-Καστάνιανη-Αγία Μαρίνα καθίστανται αβέβαια. Η εξυπηρέτηση των ακριτικών αυτών χωριών αποτελεί αναγκαιότητα για να μην στερείται η δυνατότητα στους κατοίκους, που είναι κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι, να έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες στην πόλη ή σε υπηρεσίες υγείας.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς ζητά την παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών για τη ρύθμιση του θέματος ώστε οι ακρίτες κάτοικοι της Ηπείρου να μην αισθάνονται αποκομμένοι και να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

 

Αθήνα,   04.10.2019

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

 

 

ΘΕΜΑ: «Διατήρηση δρομολογίων του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προς τα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου»

Η ανάγκη ύπαρξης τακτικών δρομολογίων από το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προς τα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου και η δυνατότητα πρόσβασης των κατοίκων στην πρωτεύουσα του νομού αποτελεί αναγκαιότητα.

Λόγω μειωμένης επιβατικής κίνησης τα καθορισμένα του ΚΤΕΛ δρομολόγια προς τα χωριά του Πωγωνίου, Κτίσματα-Χαραυγή-Καστάνιανη-Αγία Μαρίνα καθίστανται αβέβαια.

Η εξυπηρέτηση των ακριτικών αυτών χωριών είναι απαραίτητη για να μην στερείται η δυνατότητα στους κατοίκους, που είναι κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι, να έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες στην πόλη ή σε υπηρεσίες υγείας.

 

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

  1. Θα προβείτε στις άμεσες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η διατήρηση τακτικών δρομολογίων από το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προς τα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου για να μην αισθάνονται οι κάτοικοι αποκομμένοι;

 

Ο ερωτών βουλευτής

                                                                                         

 

                                                                                                  Γιώργος Αμυράς, βουλευτής Ιωαννίνων