Γιώργος Αμυράς – πραγματοποιεί σειρά επαφών και συναντήσεων με φορείς

Σειρά συναντήσεων με τους παραγωγικούς, επιστημονικούς φορείς των Ιωαννίνων και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμυράς προκειμένου να αποδοθεί στο νομό Ιωαννίνων πρωταγωνιστικός ρόλος κατά τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του ‘21 που δρομολογεί η κυβέρνηση.

Παράλληλα ο κ. Αμυράς ανέλαβε να προωθήσει στην κυβέρνηση προτάσεις και λύσεις για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον επιχειρηματικό, ιατρικό, εμπορικό και τεχνικό κόσμο του τόπου. Ειδικότερα, ο βουλευτής Ιωαννίνων συναντήθηκε με τις διοικήσεις και τα προεδρεία των: Εμπορικού Επιμελητηρίου και τον Πρόεδρο Δρα. Δ.Δημητρίου και τους Α’ Αντιπρόεδρο Ι.Μήτση και Β΄ Αντιπρόεδρο Χ.Παπαρούση, με τους οποίους συζήτησαν σε βάθος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στα Ιωάννινα, τις λύσεις που πρέπει να δρομολογηθούν και την ανάγκη ενίσχυσης του Επιμελητηριακού θεσμού. Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων και τον Πρόεδρό της κ. Στάθη Σιούτη με τον οποίο ο κ. Αμυράς συμφώνησε να αναδείξει τις 20 προτεραιότητες του κλάδου, από τη δημιουργία Λιμναίου Ταμείου και Υδατοδρομίου στη Λίμνη Παμβώτιδα έως την ίδρυση Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ιατρικού Συλλόγου και την Πρόεδρο κα Σταυρούλα Τσιάρα και τα μέλη Θάλεια. Στεφανάκη, Άρτεμη Λάμπρου και Γιάννη Γκιάτα με τους οποίους συζήτησαν για τον Υγειονομικό Χάρτη του νομού Ιωαννίνων, την επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ, το πρόβλημα των υποαμοιβόμενων ιατρών αλλά και τα ζητήματα του clawback και του rebate που απασχολούν χιλιάδες ελευθεροεπαγγελματίες του κλάδου. Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήματος Ηπείρου και τον Πρόεδρο Γ. Παππά και τους Αντιπρόεδρο Ι.Λυκοτραφίτη, Γραμματέα Α.Λάμπρου και τα μέλη Ι.Τσίγκρο και Κ.Κολοκούρη με τους οποίους συμφώνησαν στην ανάγκη επέκτασης της Ιόνιας Οδού και σύνδεσής της με το συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, τη δημιουργία δεύτερου κόμβου (στη θέση Δρίσκος) στην Εγνατία Οδό αλλά και την ανάγκη δημιουργίας υποδομών στο νομό Ιωαννίνων για την οικονομική-παραγωγική και τουριστική ανάπτυξη του νομού.
Εξαιρετικά εποικοδομητικές ήταν οι συναντήσεις του βουλευτή Γιώργου Αμυρά με τους Δημάρχους Ζίτσας, Μιχάλη Πλιάκο και Πωγωνίου, Κώστα Καψάλη με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα τοπικού ενδιαφέροντος αλλά υπερτοπικής σημασίας για τα Ιωάννινα. Προέχει η χρηματοδότηση υποδομών που είναι απαραίτητες για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αειφορία των δυο προικισμένων περιοχών του νομού ώστε να αναδειχθούν τόσο το φυσικό περιβάλλον και η πολιτιστική κληρονομιά της Ζίτσας και του Πωγωνίου όσο και η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και της επιχειρηματικότητας.
Στο προσεχές διάστημα ο κ. Αμυράς θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των υπόλοιπων δήμων καθώς και με φορείς, οργανώσεις, συλλόγους αλλά και μεμονωμένους πολίτες για να υπάρξει κοινή δράση για την προώθηση του νομού Ιωαννίνων ως πρωταγωνιστή στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επαναστάση του ’21.