Κεντρική προεκλογική εκδήλωση στον Κατσικά.. «Συνεχίζουμε μαζί και μόνο μπροστά»

Σε μία μεγάλη συγκέντρωση στον Κατσικά, την έδρα της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας, μίλησε ο Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Τον Δήμαρχο προλόγισε ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πήχας που κατάγεται από την περιοχή και είχε διατελέσει δήμαρχος στον καποδιστριακό δήμο. Ο κ. Πήχας αναφέρθηκε στα σημαντικότερα έργα που δρομολογήθηκαν από την σημερινή δημοτική αρχή και έδωσαν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής.

«Η Δημοτική Αρχή έκανε ένα τεράστιο έργο και εκμεταλλεύτηκε κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Το έργο αυτό πρέπει να συνεχιστεί» υπογράμμισε ο κ. Πήχας.

Ο Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Παπαγεωργίου αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που γίνονται στην Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή δημοτική αρχή αντιμετώπισε ισότιμα όλες τις περιοχές του Δήμου.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα με σημαντικότερη την ολοκλήρωση των οδικών υποδομών στον Κατσικά. Ήδη η μελέτη έχει παραδοθεί στην κοινότητα και σκοπός είναι να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι ώστε ο Δήμος να ανταποκριθεί σε μία οφειλή που έχει προς τους πολίτες.

«Παραδώσαμε πριν λίγο καιρό την ολοκληρωμένη μελέτη για τα υπόλοιπα του οδικού δικτύου στον Κατσικά που οφείλει να ολοκληρώσει ο Δήμος. Για πρώτη φορά υπάρχει πλήρης εικόνα αποτυπωμένη με ακρίβεια. Τα επόμενα χρόνια η εκκρεμότητα αυτή θα κλείσει. Είναι δέσμευση της παράταξής μου, είναι προσωπική μου δέσμευση» τόνισε.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα ύδρευσης που καταγράφονται κυρίως το διάστημα του καλοκαιριού κάνοντας γνωστό ότι ολοκληρώνεται η σύνδεση της τέταρτης γεώτρησης των Λογγάδων με το δίκτυο, γεγονός που θα αυξήσει την παροχή νερού.

Ο κ. Παπαγεωργίου υπογράμμισε με έμφαση ότι η σημερινή δημοτική αρχή ήταν αυτή που διεκδικήσει και έλαβε αντισταθμιστικά οφέλη για την λειτουργία της δομής προσφύγων και μεταναστών και υπογράμμισε πως η χρηματοδότηση αυτή έχει αποδοθεί στο ακέραιο στην τοπική κοινωνία μέσα από μεγάλα έργα.

Επίσης αναφέρθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Καστρίτσας τονίζοντας ότι ο Δήμος μέσα από την συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων επιδιώκει να καταστεί μόνιμα επισκέψιμος.

«Σε συνδυασμό με το Μοναστήρι και με σημεία που ακόμη δεν έχουν αναδειχθεί να αποτελέσει ένα μεγάλο και επσκέψιμο αρχαιολογικό πάρκο. Μπορεί να γίνει και να αλλάξει ριζικά η εικόνα της περιοχής» υπογράμμισε.

Ο Δήμαρχος ζήτησε την εμπιστοσύνη των κατοίκων της περιοχής και παρουσίασε τους δέκα υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας.

Υποψήφιοι είναι:

1            Βαρτζιώτης      Παύλος

2            Βλάχος Ευάγγελος

3            Δεληκούρα      Αικατερίνη (Ρένα)

4            Ζυγκοπούλου  Ιωάννα (Τζοάννα)

5            Κοσμάς              Γεώργιος

6            Μύταρη            Ελισάβετ

7            Παπασπύρου  Παναγιώτης

8            Παππάς             Κωνσταντίνος

9            Πόγιας Κωνσταντίνος

10          Τασιομήτρος   Ιωάννης