Κοινό κάλεσμα στην απεργία της Πέμπτης

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα ,για συμμέτοχη στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Ιουνίου απεύθυναν με συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης  οι πρόεδροι του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας, της ΕΛΜΕ Στέφανος Μιχάλης, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Παργανάς και του Συλλόγου  Εργαζομένων  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Μαυρακος.

Στο κάλεσμα τους μεταξύ άλλων ανέφεραν:

«Η Κυβέρνηση της Ν.Δ από τη πρώτη μέρα μετά τις εκλογές, ξεκίνησε να υλοποιεί τον «οδοστρωτήρα» στα εργασιακά.

Το ξέσπασμα της πανδημίας, ήταν μια ακόμη ευκαιρία για τη Κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση της οικονομίας και απορρύθμισης της αγοράς εργασίας.

Στο  σχέδιο Πισσαρίδη προβλέπεται η ελαστικοποίηση και απορρύθμιση  της αγοράς εργασίας και η διατήρηση του κατώτατου μισθού σε χαμηλά επίπεδα. Το Εργασιακό Νομοσχέδιο είναι η επιτομή των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Κυβέρνησης της Ν.Δ και του  κ. Χατζηδάκη.

Προβλέπει την πλήρη απορρύθμιση της εργασίας, τη γενίκευση της ελαστικής και φτηνής εργασίας, την αποδιάρθρωση του ωραρίου εργασίας και τη κατάργηση του 8ώρου, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με Ατομικές Συμβάσεις, αύξηση των υπερωριών σε 150 και θέσπιση της απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, χωρίς κανόνες ακόμη και το Σαββατοκύριακο. Ενώ με την ανάθεση των συλλογικών διαφορών από την Επιθεώρηση Εργασίας στον ΟΜΕΔ, όπου πλειοψηφούν οι Εργοδοτικοί φορείς, τη κατάργηση του Β βαθμού Διαιτησίας, και την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΣΕΠΕ ( με τη μετατροπή του σε Ανεξάρτητη Αρχή), ολοκληρώνεται η πλήρης «Ασυλία» των Εργοδοτών και των Επιχειρήσεων.  Με τον «δήθεν εκσυγχρονισμό της εργατικής Νομοθεσίας» και την ανατροπή του 1264/82, σχεδιάζεται η υπονόμευση των Συνδικαλιστικών Ελευθεριών, του δικαιώματος στην απεργία  και σε κάθε έννοια συλλογικής διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης. Χαρακτηριστική είναι η προσθήκη άρθρου, όπου απαγορεύει σε Ομοσπονδίες ή σε ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, να «καλύψουν» απεργίες Αθμιών Σωματείων. Το «φακέλωμα»  των Συνδικάτων και η «ηλεκτρονική ψήφος»  ως προϋπόθεση άσκησης του Συνδικαλιστικού δικαιώματος, προφανώς και περιορίζει τη συλλογική αυτονομία τους και το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθε, όπως κατοχυρώνεται από το ίδιο το Σύνταγμα.

Και σε όσους θεωρούν ότι αυτά δεν τους αγγίζουν και εμάς δεν μας αφορούν στο Δημόσιο, ας δουν τη ρύθμιση αύξησης του Προσωπικού Ασφαλείας σε 40% , που τελειώνει και θεσμικά το δικαίωμα στην Απεργία. Οι απεργοί κινδυνεύουν να διωχθούν Ποινικά και πειθαρχικά αν κατά την διάρκεια των Κινητοποιήσεων δεν κρατούν κατά τη γνώμη του εργοδότη η της διοίκησης «ευπρεπή στάση».

Απέναντι  στον Εργασιακό Αρμαγεδδών που με θρησκευτική ευλάβεια υλοποιεί πιστά  η Κυβέρνηση της Ν.Δ, η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ:

Το αντιλαϊκό κι αντεργατικό νομοσχέδιο για τα Εργασιακά να μην ψηφιστεί.

Συμμετέχουμε στην Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και στην συγκέντρωση στο χώρο του εργατικού κέντρου, την Πέμπτη 10 Ιουνίου, στις Δέκα το πρωί.»