Κόνιτσα: Εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Την Τρίτη 23 Αυγούστου και Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις από την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης και το Δήμο Κόνιτσας προς τιμήν του Εθναποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Κόνιτσα.

Την Τρίτη 23 Αυγούστου τελέστηκε πολυαρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός και την Τετάρτη 24 Αυγούστου πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού χοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, Καστορίας κ.κ. Καλλινίκου και Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Δήμαρχος παρέθεσε δεξίωση στο Δημαρχείο Κόνιτσας για τους πολίτες και τις αρχές, όπου τέθηκαν πολλά θέματα που αφορούν στην περιοχή.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Δήμαρχος Κόνιτσας, οι Μητροπολίτες Φθιώτιδος, Καστορίας και Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Σπανός και οι Αντιδήμαρχοι Νικόλαος Τσιαλιαμάνης, Δημήτριος Χήρας και Αριστείδης Λαζογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Οδυσσέας Πότσης, ο Διοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης (Μ/Π) Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Παππάς Γεώργιος, ο Διοικητής του 583 ΤΠ Αντισυνταγματάρχης Πεζικού Χαλάστρας Περικλής, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας Παναγιώτης Νάκος, ο Υποδιοικητής ΤΕΘ Κόνιτσας Ταγματάρχης Πεζικού Ρούκος Ευάγγελος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πρόδρομος Γαϊτανίδης και Γιούλα Μητροκώστα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανδρέας Παπασπύρου, Δημήτριος Νιτσιάκος, Κατερίνα Δημάρατου και Νικόλαος Καλτσούνης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κόνιτσας Πρόδρομος Χατζηεφραιμίδης, Πρόεδροι των λοιπών Κοινοτήτων του Δήμου μας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου.