Μ. Κεφάλα – Κατέθεσε ερώτηση για την Μοριοδότηση της Φρουράς Ιωαννίνων

Να συμπεριληφθεί η Φρουρά Ιωαννίνων στην κατηγορία μοριοδότησης που ανήκουν οι  φρουρές της Καστοριάς και Φλώρινας ζήτησε η Βουλευτής ΠΕ Ιωαννίνων Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο. Αν και η ΠΕ Ιωαννίνων θεωρείται παραμεθόριος περιοχή και υπάρχουν μονάδες του στρατού ξηράς που απέχουν λιγότερο από 30χλμ από το Ελληνο-αλβανικά σύνορα, τα στελέχη του στρατού ξηράς που υπηρετούν στην Φρουρά Ιωαννίνων μοριοδοτούνται με λιγότερα μόρια ακόμη και από αυτά που λαμβάνουν οι συνάδελφοί τους στην Περιφέρεια Αττικής. Επιπλέον η Βουλευτής τόνισε το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταργηθεί φυλάκια καίριας σημασίας στην περιοχή.

Αναλυτικά η ερώτηση:

 

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Τα Ιωάννινα είναι παραμεθόριος περιοχή, ωστόσο η νέα παραμετροποίηση των κριτηρίων Μεταθέσεων αδικεί τα στελέχη του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στην Φρουρά Ιωαννίνων. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια παύθηκε η λειτουργία στρατιωτικών φυλακίων καίριας σημασίας για την περιοχή.

Συγκεκριμένα:

Με βάση τον συντελεστή βαρύτητας αντικειμενικών κριτηρίων μετάθεσης διαπιστώθηκε ότι οι Μονάδες της Φρουράς Ιωαννίνων λαμβάνουν λιγότερα μόρια ακόμη και από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία λαμβάνει τα υπερδιπλάσια μόρια από την Φρουρά Ιωαννίνων .

Όλες οι Φρουρές του Νομού Καστοριάς (σύνορα με Αλβανία) και του νομού Φλωρίνης (σύνορα με Σκόπια) λαμβάνουν τα εξαπλάσια μόρια από την Φρουρά Ιωαννίνων, όταν υπάρχουν μονάδες όπως η ΤΕΘ Καλπακίου και η 8η ΕΑΝ, οι έδρες των οποίων απέχουν μόλις 27,3 χλμ από τα Ελληνο-αλβανικά σύνορα.

 

Κατόπιν τούτου παραθέτουμε την παρακάτω ερώτηση:

Τι ενέργειες προτίθεστε να κάνετε για να αποκατασταθεί αυτή η αδικία και να συμπεριληφθεί η εν λόγω Φρουρά στην αντίστοιχη κατηγορία που ανήκουν οι Φρουρές Καστοριάς και Φλώρινας.»