Μ. Τζούφη: «Πότε θα επιτραπούν τα επισκεπτήρια σε Δομές & Ξενώνες Φιλοξενίας;»

Την αγανάκτηση των οικογενειών για την παρατεταμένη και συνεχιζόμενη απαγόρευση των επισκέψεων των παιδιών τους, τα οποία διαβιούν σε Δομές και Ξενώνες Φιλοξενίας, μεταφέρει στη Βουλή η Μερόπη Τζούφη.
 

Με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας, την οποία συνυπογράφουν 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζει τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν στερήσει από τους γονείς τη δυνατότητα να επισκέπτονται τα παιδιά τους για περίπου ένα χρόνο. Μάλιστα, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει τη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα» στη Ζίτσα Ιωαννίνων.
 
Όπως τονίζει η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η πρόσφατη «χαλάρωση» των μέτρων και η εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος, δημιούργησε προσδοκίες στους γονείς, η πλειοψηφία των οποίων έχει εμβολιαστεί πλήρως, πως έπειτα από 10 μήνες εγκλεισμού θα τους επιτραπεί και πάλι το επισκεπτήριο. Ωστόσο, με νέα κοινή υπουργική απόφαση στις 13 Μαΐου 2021 παρατάθηκε για μια ακόμη φορά η αναστολή των επισκεπτηρίων.
 
Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν από τον υπουργό Υγείας να αιτιολογήσει την πρόσφατη αυτή απόφαση, ενώ ζητούν συγκεκριμένο σχεδιασμό και χρονοδιάγραμμα για την αναστολή των μέτρων που στερούν από τους γονείς να επισκεφθούν τα μέλη των οικογενειών τους στις συγκεκριμένες στεγαστικές μονάδες.