Μ. Τζούφη: “Εμβολιαστικά Κέντρα: Ως πότε το υπουργείο Υγείας θα παραβιάζει νόμο της ΝΔ;”

Εξηγήσεις για την παραβίαση του νόμου (4798/2021), σχετικά με τις αμοιβές του προσωπικού στα Εμβολιαστικά Κέντρα, ζητά από το υπουργείο Υγείας η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη.

Με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και συνυπογράφεται από 45 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζεται πως υπάρχουν πολλαπλές καταγγελίες σχετικά με τη μη πληρωμή των εργαζομένων στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, όπως και άλλων νοσοκομείων της χώρας. Πιο ειδικά, οι καταγγελίες αναφέρουν ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί πληρωμές από το Δεκέμβριο του 2020, ενώ καθυστερήσεις υπάρχουν και με την πρόσθετη αμοιβή των 20 € από τον Οκτώβριο του 2021.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν εξηγήσεις από τον Θάνο Πλεύρη για τους λόγους που το υπουργείο Υγείας δεν εφαρμόζει νόμο της κυβέρνησης για την αποζημίωση του προσωπικού στα Εμβολιαστικά Κέντρα της χώρας. Επιπλέον, καλούν τον υπουργό Υγείας να προχωρήσει στην άμεση καταβολή των προβλεπόμενων, από το νόμο 4798/2021 της ΝΔ, αποζημιώσεων.