Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κώστας Τασούλας για την εκδημία της Νίκης Αγνάντη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κώστας Τασούλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την εκδημία της Νίκης Αγνάντη:

«Με αισθήματα συγκίνησης αλλά και επάξιας αναγνώρισης αποχαιρετούμε τη Νίκη Γύρα – Αγνάντη από τη Ζίτσα Ιωαννίνων, που αφιέρωσε τη ζωή της στην επιστημονική και κοινωνική προσφορά με σημαντικώτατο αποτύπωμα.

Καθηγήτρια από το 1990 ήδη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αφιερώθηκε στην πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου, με διεθνώς αναγνωρισμένη θετική συμβολή. Απ΄ την άλλη πλευρά ήταν πάντα γόνιμα διαθέσιμη για κοινωνική προσφορά και αυτό αποδεικνύεται αξιέπαινα και αξιοσημείωτα από το πλούσιο έργο της στην Αντικαρκινική Εταιρεία. Αλλά και ως υπεύθυνη πολίτης, έκανε υποδειγματικά το χρέος συμμετοχής της στα δημόσια πράγματα.

Υποψήφια βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, προσέδωσε κύρος στο ψηφοδέλτιο εκείνο του 2000, αλλά και δραστήριο μέλος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», μας άφηνε πάντα μια διαφωτιστική και χρήσιμη παρακαταθήκη αξιών, γνώσεων και αρχών, που έκανε τη συνεργασία μαζί της αξιοζήλευτη.

Στην οικογένειά της και στους στενούς της φίλους απευθύνω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια».