Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παππά με τίτλο «Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες»

Το βιβλίο του βιβλίου του ιατρού Γιώργου Παππά με τίτλο «Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες» , Εκδόσεις Διόπτρα, παρουσιάζεται τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 και ώρα 20:30, στον Αύλειο Χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα.

Την παρουσίαση θα προλογίσει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ

Ομιλητές:

Τιτίκα Τζάλλα, Εκδότρια της εφημερίδας «Ηπειρωτικός Αγών»

Σπύρος Γόγολος, Φιλόλογος, Συγγραφέας

Λεωνίδας Χρήστου, Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Διοργάνωση:  Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Εκδόσεις Διόπτρα, Βιβλιοπωλείο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ.

Σε όλη τη διάρκεια της έξαρσης του Covid-19 και της απομόνωσης που επέφερε, ο συγγραφέας εξηγούσε και καθησύχαζε έναν μεγάλο κύκλο ανθρώπων με τις αναρτήσεις του γύρω από το θέμα στο Facebook.

Mε χιούμορ, γνώση και λογική, θύμιζε τον απώτερο σκοπό, αυτό που τελικά κατορθώσαμε ως κοινωνία: Παρά την κούραση είμαστε ακόμη εδώ και έχουμε προφυλάξει αποτελεσματικά τους δικούς μας ευπαθείς.

Μας λείπουν αγαπημένοι άνθρωποι του ευρύτερου κύκλου μας που δεν πρόλαβαν να πάρουν τα δώρα της επιστήμης κι αυτός είναι ο λόγος που αισθανόμαστε ακόμη περισσότερο ευτυχείς που ζούμε σήμερα εδώ που ζούμε, ώστε να έχουμε ένα όπλο απέναντι στον ιό, ώστε να μπορούμε να βγούμε από αυτή την ιστορία όλοι, μαζί.
Πάρα πολλές μέρες ήταν δύσκολες, και τα σημάδια της πανδημίας θα είναι ορατά πάνω μας.

Αλλά ορατή πάνω μας θα είναι και η επιτυχία του να είμαστε εδώ πλήρεις και ακέραιοι, μαζί.

Μια ματιά στους φόβους, τις ελπίδες, τα συναισθήματά μας, στον τρόπο που καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις μεγάλες προκλήσεις της ζωής και μια εκλαϊκευμένη προσέγγιση πολλών ζητημάτων ιατρικής και δημόσιας υγείας από μια αυθεντία του αντικειμένου.

Ένα βιβλίο για το μέλλον μας στον αιώνα των πανδημιών.