Περιοδεία της Μερόπης Τζούφη στο Ζαγόρι

Χωριά του Δήμου Ζαγορίου επισκέφθηκε η Υφυπουργός Παιδείας και υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μερόπη Τζούφη.

Στο Μικρό Πάπιγκο, το Μεγάλο Πάπιγκο και την Αρίστη συζήτησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα της καθημερινότητας, ενώ τους ενημέρωσε για τις ενέργειες του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των ορεινών Δήμων, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ζαγορίου, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, έργων υποδομής και επενδυτικές δραστηριότητες.

Στη συνέχεια, η κα Τζούφη επισκέφθηκε το Καπέσοβο, το Τσεπέλοβο και το Σκαμνέλι, όπου συναντήθηκε με κατοίκους και επιχειρηματίες και συζήτησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, όπως αυτές αναμένονται να διαμορφωθούν από τη σύνδεση του Κεντρικού με το Ανατολικό Ζαγόρι και την Εγνατία Οδό. Η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων ενημέρωσε για την πρόσφατη πίστωση των 350.000 ευρώ που ενέκρινε το Υπουργείο Υποδομών για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών του έργου βελτίωσης των επαρχιακών δρόμων από Μηλιωτάδες μέχρι Κήπους.

 

Τέλος, η κα Τζούφη επισκέφτηκε τα Άνω Πεδινά και το μαρτυρικό χωριό των Απράγγελλων, ενώ η περιοδεία ολοκληρώθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα Βυζαντινά μνημεία της περιοχής, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Ρογκοβού στο Τσεπέλοβο, όπου η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παρέστη στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό για τον εορτασμό της Μονής.