Προβολή της ταινίας στον αύλειο χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων συνεχίζουν για το καλοκαίρι του 2022 τον κύκλο κινηματογραφικών προβολών στην αυλή του Αρχοντικού Πυρσινέλλα.

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 και ώρα 21:30, θα προβληθεί η ταινία «Όσκαρ» σε σκηνοθεσία Εντουάρ Μολιναρό, Γαλλία, 1968, διάρκεια: 85΄, με πρωταγωνιστή τον Λουί ντε Φυνές. Η ταινία προβλήθηκε στην Ελλάδα και με τον τίτλο «Εγώ, 2 Γυναίκες, 3 Βαλίτσες».

Παίζουν επίσης: Claude Rich, Mario David, Germaine Delbat.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Λουί ντε Φυνές υποδύεται έναν βιομήχανο ονόματι Μπαρνιέ, ο οποίος μέσα σε μια μέρα ανακαλύπτει ότι η κόρη του είναι έγκυος, τον έχει ληστέψει ένας υπάλληλός τουαλλά οι συμφορές του δεν σταματούν εκεί.

Ο Μπαρνιέ προσπαθεί να πείσει τον μασέρ του να παντρευτεί την κόρη του Κολέτ, υποσχόμενος να του δώσει μία βαλίτσα γεμάτη κοσμήματα ως γαμήλιο δώρο. Ο Μπαρνιέ ανοίγει τη βαλίτσα και μέσα βρίσκει ρούχα αντί για κοσμήματα. Ο υπάλληλός του, ο Μαρτέν, με βάση ένα τραπεζικό πληρεξούσιο, πήρε εξήντα εκατομμύρια φράγκα από τους λογαριασμούς του Μπαρνιέ. Ο Μάρτιν προσφέρεται να ανταλλάξει το κλεμμένο ποσό με τη βαλίτσα με τα κοσμήματα.

Ο Μπαρνιέ δίνει στον Μαρτέν τη βαλίτσα με τα κοσμήματα νομίζοντας ότι είναι η βαλίτσα γεμάτη ρούχα. Ωστόσο, εν αγνοία του, ο οδηγός είχε επιστρέψει με τη βαλίτσα με τα κοσμήματα και την αντάλλαξε με τη βαλίτσα με τα ρούχα.

Κάνοντας μια σειρά από κωμικά λάθη, ο Μπαρνιέ αναζητά με αγωνία τη βαλίτσα με τα κοσμήματα. Κατά τη διάρκεια της θεότρελλης ημέρας θα προσπαθήσει να βγάλει άκρη μέσα από μια σειρά ανελέητων συμπτώσεων, λαθών και ανατροπών που θα θέσουν σε κίνδυνο την οικογενειακή και ψυχική του ισορροπία.