Σε Πωγώνι και Κόνιτσα η κ. Μαρία Κεφάλα

Επίσκεψη σε χωριά του Πωγωνίου και της Κόνιτσας πραγματοποίησε την Τρίτη, η υποψήφια Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα. Βρέθηκε στο Δελβινάκι, τη Βήσσανη, το Ωραιόκαστρο, το Κεφαλόβρυσο, το Μπουραζάνι και το Μολυβδοσκέπαστο.

Χωριά πανέμορφα σε περιοχές σχεδόν ανέγγιχτες από την ανθρωπογενή δραστηριότητα, οι κάτοικοι των οποίων όμως αντιμετωπίζουν τις δικές τους προκλήσεις για το παρόν και το μέλλον τους.

Η παροχή κινήτρων για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων από τα εθνικά, αλλά κυρίως από τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας, με πρώτιστο μέλημα όμως την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος αποτελούν συστατικά στοιχεία της πρότασης της Ν.Δ για την ανάπτυξη των περιοχών αυτών. Με τον τρόπο αυτό και η γη δε θα εγκαταλειφθεί, αλλά και θα συνδυαστεί η δυνατότητα της πρωτογενούς παραγωγικής δραστηριότητας με τον τουρισμό και τη μεταποίηση των τοπικών προϊόντων, δίνοντας σε αυτά την υπεραξία που τους αξίζει.