Στη Βουλή η καθυστέρηση επιλογής διευθυντών εκπαίδευσης

Το ζήτημα της αδικαιολόγητης εξάμηνης καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής και τοποθέτησης Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θέτουν με ερώτησή τους προς την υπουργό Παιδείας 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ύστερα από πρωτοβουλία του τομεάρχη Παιδείας Νίκου Φίλη και της αναπληρώτριας τομεάρχη Μερόπης Τζούφη.

 
Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι «η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν είναι έτοιμη να φέρει σε πέρας μέχρι και σήμερα τη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης των Διευθυντών Εκπαίδευσης. Πόσο χρόνο άραγε χρειάζεται το επιτελικό κράτος; 6 μήνες και κανείς νέος Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν έχει τοποθετηθεί, τη στιγμή που κατά την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης Διευθυντών Εκπαίδευσης είχε ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 2 μήνες». 
 
Σημειώνεται ότι την τελευταία τριετία δεν έχει γίνει επιλογή με κρίση ούτε ενός στελέχους εκπαίδευσης, παρά μόνον τοποθετήσεις από την υπουργό Παιδείας των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αδιαφανείς και fast-track διαδικασίες.
 
Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν εξηγήσεις από τη Νίκη Κεραμέως, απαιτούν να μάθουν τους λόγους της αδικαιολόγητης αυτής καθυστέρησης, όπως και τον ορισμό σαφούς χρονοδιαγράμματος για την τοποθέτηση και την ανάληψη καθηκόντων των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης.