Στον Πυροσβεστικό Σταθμό, τη Λαϊκή Αμπελοκήπων και το Αρχαιολογικό Μουσείο ο Δ. Παπαγεωργίου

Τον Β’ Πυροσβεστική Σταθμό στη Λεωφόρο Γράμμου, την Λαϊκή Αγορά στους Αμπελοκήπους και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου και υποψήφιοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Στον Β’ Πυροσβεστικό Σταθμό ο Δήμαρχος συνεχάρη τη διοίκηση και το προσωπικό για το έργο τους και εξήρε το ρόλο της πυροσβεστικής η οποία είναι παρούσα σε όλα τα σοβαρά θέματα που ανακύπτουν ενώ συχνά καλείται να συνδράμει σε επιχειρήσεις εκτός Ηπείρου.

«Οι πυροσβέστες κάθε φορά που απαιτείται αποδεικνύουν ότι κάνουν αυτό που ξέρουν καλά. Δεν είναι απλά το καθήκον. Είναι η προσφορά από τον άνθρωπο στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Αυτό τιμά τους ίδιους και μας κάνει όλους περήφανους» σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου.

Στη Λαϊκή Αγορά των Αμπελοκήπων είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τους παραγωγούς και τους καταναλωτές οι οποίοι είναι προβληματισμένοι από τις συνεχείς ανατιμήσεις και την ακρίβεια.

Ο Δήμαρχος και υποψήφιοι της παράταξης συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους της Εφορείας Αρχαιοτήτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ο Δήμος έχει αναπτύξει μόνιμη συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων η οποία θα συνεχιστεί.

Ο Δήμαρχος συζήτησε με την Προϊσταμένη της Εφορείας Βαρβάρα Παπαδοπούλου τις δυνατότητες διεύρυνσης με σκοπό να καταστεί μόνιμα επισκέψιμος ο Αρχαιολογικός χώρος της Καστρίτσας.

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη «ναυαρχίδα» για την πολιτιστική προβολή και ανάδειξη της περιοχής.

Τα ελάσματα της Αρχαίας Δωδώνης που εντάχθηκαν στον κατάλογο της Unesco αποτελούν μοναδική κληρονομιά η οποία θα πρέπει να γίνει κτήμα όλων και προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμος θα συμβάλλει με τα διαθέσιμα μέσα.