Συναντήσεις και ομιλία του Δ. Παπαγεωργίου στην Πεδινή

Συναντήσεις με κατοίκους στην Πεδινή είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Ο Δήμαρχος μίλησε σε μία μεγάλη συγκέντρωση που έγινε κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του έργου που υλοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια ενώ αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες που τίθενται για το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιήθηκαν με ειδική μνεία στα έργα που κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με τον ΣΥΔΛΙ και έδωσαν οριστική λύση στα προβλήματα ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής.

«Θέλω να κάνω μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή αναφορά σε ένα πολύ σημαντικό έργο που η δική μας Δημοτική Αρχή το έφερε σε πέρας. Έργο που έδωσε λύση οριστική σε ένα επαναλαμβανόμενο και χρονίζον πρόβλημα.

Για μας από την ημέρα που αναλάβαμε δεν τέθηκε δίλημμα αν θα δώσουμε νερό στα νοικοκυριά ή τα πτηνοτροφεία της περιοχής. Για μας δεν υπήρχε δίλημμα.

Υπήρχε μόνο μία επιλογή. Έτσι ο Δήμος και ο ΣΥΔΛΙ με προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν υλοποίησαν ένα έργο προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ. Κι έτσι διασφαλίστηκε επάρκεια νερού για όλους» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Παπαγεωργίου υπογράμμισε ότι είναι καθοριστικής σημασίας για την Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου η εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού που αφορά ολόκληρο το Δήμο Ιωαννίνων και έχει δρομολογηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής τα οποία θα υποδειχθούν μέσα από την μελέτη για ολόκληρο το λεκανοπέδιο που εκπονείται από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Υπογράμμισε ότι τα επόμενα χρόνια και με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων θα συνεχιστεί η προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών ενώ θα δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στο κτιριακό των σχολείων.