Συνεχίζει το έργο του το Κοινωνικό Φαρμακείο

Ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης, στηριζόμενος στη φιλοσοφία του εθελοντισμού, στην ενεργοποίηση της κοινωνίας και την υποστήριξη των τοπικών φορέων, αναπτύσσει πρωτοβουλίες και υλοποιεί δράσεις για την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων, με σκοπό να παρέχουν υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις βασικές ανάγκες των εν λόγω πληθυσμιακών ομάδων.

Μία από αυτές είναι η φαρμακευτική περίθαλψη. Το Κοινωνικό Φαρμακείο φιλοδοξεί να αποτελέσει ισχυρό κρίκο μιας αλυσίδας κοινωνικών δομών αλληλεγγύης, με σκοπό να διατηρηθεί η συνοχή του κοινωνικού ιστού της χώρας στηρίζοντας και άλλες δομές που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» το πρώτο εξάμηνο του 2020 πρόσφερε φάρμακα και υγειονομικά υλικά στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων, στα Κοινωνικά Φαρμακεία της Άρτας και των Τρικάλων, στην Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, στην Ενδοκρινολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, στον Δήμο Ζίτσας, στο Υ.Α. Ιωαννίνων, στο Γηροκομείο Ζωσιμάδων και στον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Αγκαλιά».

Το Κοινωνικό Φαρμακείο θέλει να ανακουφίσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσμενή θέση και έχει ως σκοπό τη φαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων απόρων και αναξιοπαθούντων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Στο πλαίσιο αυτής της λογικής ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» αναπτύσσει συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ιωαννίνων, τα δύο Νοσοκομεία της Πόλης μας, τα Κέντρα Υγείας, τις ΤΟ.Μ.Υ., τα Κοινωνικά Φαρμακεία άλλων Δήμων και το Περιφερειακό τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

«Αυτή η προσπάθεια αποδεικνύει πως όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε ν’ αλλάξει η ζωή των συμπολιτών μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δήμου Ιωαννιτών, λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8.00 έως 14.00 και βρίσκεται στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11 (εντός ΚΕΠΑΒΙ), τηλέφωνο επικοινωνίας 265134758.