Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πωγωνίου

Εκτίμηση της ετοιμότητας και της κατάστασης του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας και των διαθέσιμων πόρων πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πωγωνίου που πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη.

Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από την 1η Μαΐου και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή για την πρόληψη αλλά και την άμεση αντιμετώπιση των κινδύνων της θερινής περιόδου.

Ο κ. Καψάλης, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την άριστη συνεργασία, ευχήθηκε το φετινό καλοκαίρι να είναι ένα καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές και σημείωσε ότι η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν. Παράλληλα επεσήμανε την υποχρέωση που έχουν οι πολίτες για άμεσο καθαρισμό των οικοπέδων και χωραφιών.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Πωγωνίου κ. Σταύρος Βιρβίλης, ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Γκέγκας, εκ μέρους του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων ο Αντιπύραρχος Δελληγιάννης Φώτιος,  ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δελβινακίου Ανθυποπυραγός  Δημήτριος Τάγκας, εκ μέρους της 8Ης ΕΑΝ ο Επίλαρχος Δαούτης Βασίλειος, ο Διοικητής του Α.Τ. Πωγωνίου κ. Χριστόφορος Κολιός, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Πωγωνίου κ. Αλέξανδρος Κύρκας, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφερείας Ηπείρου κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος και ο υπεύθυνος γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πωγωνίου κ. Ελευθέριος Λάμπρου.