Τελείωσε το όνειρο πριν αρχίσει;

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις αρχές των Ιωαννίνων προκειμένου να βρουν λύση για τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών καθώς η Σκανδιναβικών συμφερόντων εταιρεία Apollo, που θα πραγματοποιούσε την πρώτη της πτήση στις 5 Ιουνίου, έδωσε τελεσίγραφο έως την Παρασκευή!

Εάν δεν εξευρεθεί λύση, κάτι που φαίνεται δύσκολο καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, οι πτήσεις ακυρώνονται και  πέφτει στο κενό η προσπάθεια των φορέων για τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με την έλευση τουριστών από αέρος και συγκεκριμένα με πτήσεις τσάρτερ.

Περιφέρεια και Δήμος, σε κοινή τους επιστολή, διαβεβαίωναν ότι αναλαμβάνουν το κόσμος μετακίνησης κινητής μονάδας ανεφοδιασμού προκειμένου να ξεκινήσει η συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού. Οι όποιες παρεμβάσεις όμως έγιναν δεν απέδωσαν καρπούς, προς απογοήτευση όχι μόνο των φορέων αλλά και της τοπικής κοινωνίας, καθώς η έλευση τουριστών μπορεί να φέρει την πολυπόθητη ανάσα στην αγορά, μία οικονομική ανάσα που είναι απαραίτητη σε όλους.

Εξίσου απογοητευτική όμως είναι και η απάντηση του Γιαννιώτη Γενικού Γραμματέα Υποδομών και Μεταφορών κ. Αθ. Βούρδα, ο οποίος φαίνεται να έχει ξεχάσει την καταγωγή του και προτίμησε να εγκαλέσει τις αρχές για την οδό που επέλεξαν να ακολουθήσουν αντί να προσπαθήσει να βρει μία ουσιαστική λύση που θα δώσει στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων τη δυνατότητα να δεχτεί τις πτήσεις τσάρτερ!