Το 7ο Λύκειο Ιωαννίνων στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών Βορείου Ελλάδος EUSO 2019

Το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EUSO 2019 έλαβε η ομάδα 3 μαθητών του 7ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων. Οι μαθητές της Β’ Λυκείου Ελευθερία Βλάχου, Αλεξάνδρα Πλιακοπάνου και Φώτης Σουτόπουλος, απέσπασαν τη μεγάλη διάκριση και στις 26 Ιανουαρίου 2019 θα εκπροσωπήουν το σχολείο της και την πόλη των Ιωαννίνων στον Πανελλήνιο διαγωνισμό πειραμάτων Φυσικών Επιστημών Βορείου Ελλάδος EUSO 2019 (στην πόλη των Σερρών) έναντι ομάδων που βραβεύτηκαν σε αντίστοιχους διαγωνισμούς άλλων πόλεων της Β. Ελλάδος.

Αν η ομάδα του 7ου ΓΕΛ βραβευθεί και σ΄ αυτόν τον διαγωνισμό, θα είναι η μία από τις δυο ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό EUSO 2019 που θα γίνει στην Αλμάντα της Πορτογαλίας τον Μάιο του 2019 (η άλλη ομάδα θα προέλθει από τον διαγωνισμό της Αθήνας).

Το 2ο και το 3ο βραβείο στον διαγωνισμό των Ιωαννίνων απέσπασαν ομάδες μαθητών του 5ου ΓΕΛ (Παλλάς Σωκράτης, Μάνου Μάρθα, Παπαναστασίου Χρήστος) και του ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής (Γκρέστα Αγάπη, Δαμιανίδης Αλέξανδρος, Κανδρέλη Παρασκευή) αντίστοιχα.