Τριτοκοσμικές συνθήκες διαμονής των Ηπειρωτών πυροσβεστών

Η Ένωση πυροσβεστών Ηπείρου και Ιονίων νήσων καταγγέλλει τις άθλιες συνθήκες διαμονής στην πόλη της Πάτρας. Με επιστολή την οποία απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής κύριο Κώστα Τασούλα τον υφυπουργό περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά καθώς και τους βουλευτές του νομού Ιωαννίνων, αλλά και τον αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος. Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρουν τα εξής:

“Με την παρούσα επιτρέψτε μας να σας ενημερώσουμε για τις ακατάλληλες συνθήκες διαμονής των  Πυροσβεστών του Ν.Ιωαννίνων στην Π.Υ ΒΙ.ΠΕ.Πάτρας .

Τις 3 Ιουλίου 2022 οι Υπηρεσίες του Ν.Ιωαννινων κλήθηκαν να συνδράμουν με 2 οχήματα και 8 συναδέλφους για κατάσβεση πυρκαγιάς στις Πόρτες Αχαΐας με άγνωστο τον χρόνο επιστροφής τους στην βάση τους τα Ιωάννινα ( διπλά πληρώματα δουλεύοντας 24ωρες /24ωρες ανάπαυσης).

Η διαμονή των Συναδέλφων γίνετε κάτω από  ακατάλληλες συνθήκες διαμονής στην Π.Υ ΒΙ.ΠΕ.Πάτρας καθώς όπως δείχνουν  και οι φωτογραφίες που είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο  υπάρχουν κατσαρίδες,  μπάνια ακατάλληλα και air condition διαλυμένα  μη λειτουργικά.

Οι Συνάδελφοι την ήμερα της ανάπαυσης είναι εγκλωβισμένοι στο κτίριο της Π.Υ ΒΙ.ΠΕ.Πάτρας μιας και βρίσκετε εκτός της Πόλης  της Πάτρας και ουσιαστικά είναι σαν να κάνουν Υπηρεσία αφού δεν υπάρχει μέσον μετακίνησης τους.

Αλήθεια οι Συνάδελφοι Πυροσβέστες  που θα έρθουν συνδρομή από το Εξωτερικό θα έχουν  συνθήκες διαμονής σε ίδιες εγκαταστάσεις   όπως οι Έλληνες Πυροσβέστες.

Θεωρούμε ότι στον 21 αιώνα και εν έτη 2022 είναι απαράδεκτο και λυπηρό να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα την στιγμή που οι Πυροσβέστες  δίνουν ψυχή και σώμα για την διασφάλιση τις περιουσίας των Πολιτών.

Θα πρέπει οι ιθύνοντες να εξασφαλίζουν την διαμονή  του προσωπικού.

Ζητάμε άμεσα υγειονομικό καθάρισμα των χώρων και αντικατάσταση των air condition.

Παρακαλούμε άμεσα για τις δικές σας ενέργειες ώστε να αποφύγουμε τέτοια δυσάρεστα γεγονότα στο μέλλον.

 

ΕΝΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ”