Βαρύτητα στην κατάρτιση των δημοτών έδωσε ο Δήμος Πωγωνίου

Μεγάλη σημασία στην ενημέρωση και επιμόρφωση των δημοτών έδωσε, από τους πρώτους μήνες της σύστασής του, ο Δήμος Πωγωνίου όντας ένας από τους ελάχιστους Δήμους που πήραν την πρωτοβουλία διοργάνωσης σεμιναρίων και ομιλιών.

Συγκεκριμένα:

  • Διοργάνωσε το πρώτο σεμινάριο που αφορούσε τους τομείς της μελισσοκομίας και αμπελουργίας, εκπαιδεύοντας δωρεάν συνολικά 280 άτομα.
  • Λειτούργησε ένα από τα πρώτα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης στην Ήπειρο υλοποιώντας εννέα (9) σεμινάρια ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα των δημοτών.
  • Πραγματοποίησε στην Τ.Κ. Παρακαλάμου τη  μεγάλη εκδήλωση με θέμα «Νέες Τάσεις και Προκλήσεις στον Αγροτικό τομέα με στόχο Νέες θέσεις Εργασίας στην Ύπαιθρο» καθώς και άλλες ομιλίες αγροτικού χαρακτήρα.
  • Διοργάνωσε θεματικό εργαστήρι με θέμα: «Σύνδεση του βιώσιμου τουρισμού με την τοπική οικονομία και τα αγροτικά προϊόντα: Μια ουσιαστική ευκαιρία ανάπτυξης και απασχόλησης».
  • Υλοποίησε 5ήμερο δωρεάν εργαστήριο κατάρτισης στα Παραδοσιακά Χειροτεχνικά Επαγγέλματα
  • Υλοποίησε, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το 3οΒιωματικό Σεμινάριο για το χορό που ήταν αφιερωμένο στην περιοχή του Πωγωνίου
  • Συνεργάστηκε με το  Κ.Ε.Κ. Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ και εγκρίθηκαν, μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τέσσερα (4) σεμινάρια:

1.Ενεργειακά φυτά, διάρκειας 60 ωρών.

2.Νέα αγροτικά φυτά (αρώνια, τρούφα κλπ.), διάρκειας 60 ωρών.

3.Μέλι, διάρκειας 70 ωρών.

4.Αργυρά Κοσμήματα, διάρκειας 70 ωρών.

Από τα οποία δεν υλοποιήθηκαν τα δύο λόγω μη προσέλευσης των εγγεγραμμένων.

 

Να σημειωθεί ότι εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Πωγωνίου για το νέο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αναμένεται η λειτουργία του καθώς και η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους δημότες για τους τομείς που θα επιθυμούσαν να καταρτιστούν.