Ο Μάκης Σέργιος παρουσιάζει τους “Αριβίστες”

Την Πέμπτη, 15 Μαρτίου, στον φιλόξενο χώρο του Καφε ΜΟΝΤΑΖ, στην οδό Κάνιγγος, στα Γιάννενα, θα παρουσιαστεί στο αναγνωστικό κοινό της πόλης το πρώτο μυθιστόρημα του Πατρινού εκδότη και δημοσιογράφου Μάκη Σέργιου, με τον τίτλο “ΟΙ ΑΡΙΒΙΣΤΕΣ”.

Το βιβλίο έχει αποσπάσει ήδη ενθουσιώδεις κριτικές σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη όπου παρουσιάστηκε πρόσφατα ενώ και οι πωλήσεις του είναι εντυπωσιακές για δημιουργία πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα.


Πρόκειται για ένα θρίλερ με διαστάσεις έντονα πολιτικές, καθώς προσπαθεί να διεισδύσει στην ατμόσφαιρα που επικρατούσε στη χώρα μας λίγο πριν την αυγή του νέου αιώνα, εποχή που τα πάντα περιστρέφονταν γύρω από τον «ήλιο» του χρηματιστηρίου και περιουσίες καταστρέφονταν, δημιουργούνταν ή άλλαζαν χέρια με αστραπιαία ταχύτητα. Συγχρόνως, δίνει άφθονες και άγνωστες πληροφορίες για τις συνθήκες που δημιούργησαν την παγκόσμια οικονομική κρίση, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου μεταφέρεται η δράση των τριών ηρώων του και των ανθρώπων που τους περιβάλλουν.


Από την αφήγηση του Μάκη Σέργιου, δεν λείπει ούτε το ερωτικό ή το αστυνομικό στοιχείο, πράγμα που μετατρέπει αυτή την πρώτη συγγραφική προσπάθειά του, σε ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα – θρίλερ, που διαβάζεται απνευστί και είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον αναγνώστη να το αφήσει από το χέρι του, πριν διαβάσει και την τελευταία σελίδα.


Η παρουσίαση του βιβλίου του οργανώνεται από το βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΕΞ και τον εκδοτικό οίκο «ΩΚΕΑΝΟΣ», με τη φροντίδα του οποίου κυκλοφόρησαν οι «ΑΡΙΒΙΣΤΕΣ» τον περασμένο Ιούλιο.
Η παρουσίαση θα γίνει στις 8.00 το απόγευμα και τον συγγραφέα θα συστήσει στο κοινό της πόλης η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, κα Αθηνά Ζωγάκη ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο Διδάκτωρ Ιστορίας και Σχολικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Αναγνώστου και ο Καθηγητής του Παν/μίου Ιωαννίνων κ. Σταμάτης Πορτελάνος.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η προϊσταμένη Δ/τικού Β’βάθμιας εκπαίδευσης κα Στυλιανή Ζέκα