Εικαστικά δρώμενα για τα παιδιά της δομής «Αγία Ελένη» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα προσφύγων

«Με όχημα την τέχνη, ενώνουμε τις καρδιές μας και στέλνουμε μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης», ήταν το σύνθημα της δράσης που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ζίτσας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στη δομή φιλοξενίας «Αγία Ελένη» από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου σε συνεργασία με την Ε.Δ.Π.Φ.Α.Α. Αγίας Ελένης και τη συνδρομή της καλλιτέχνιδας-εικαστικού Γιάννας Λάμπρου. Τα παιδιά της δομής πέρασαν ένα ευχάριστο και δημιουργικό πρωινό με εικαστικά εργαστήρια, ομαδικά παιχνίδια και δράσεις που ενώνουν μικρούς και μεγάλους.

Να σημειωθεί πως η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 4 Δεκεμβρίου 2000 και γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 20 Ιουνίου 2001, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την υπογραφή της Σύμβασης της Γενεύης για το καθεστώς των προσφύγων το 1951.