15 Φεβρουαρίου Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου } γράφει η Ιωάννα Σταύρου, Νηπιαγωγός

14 Φεβρουαρίου…ημέρα των ερωτευμένων!!Μια μέρα γιορτής, όπου δίνεται η ευκαιρία, σε όλους, να ξεκλειδώσουν με έναν όμορφο και ρομαντικό τρόπο τα μυστικά της καρδιάς και του μυαλού τους.

Το νόημα της ημέρας αυτής, κατά την ταπεινή μου άποψη, αλλάζει όταν έχεις παιδιά, γιατί μεγαλύτερος, αγνότερος και γλυκύτερος έρωτας δεν υπάρχει από αυτόν που έχουμε με τα παιδιά μας.

Όμως, τι συμβαίνει, τι νιώθουμε, τι σκέφτεται το μυαλό μας όταν ο έρωτας της ζωής μας, κάθε τύπου, “απειληθεί”; Μήπως φόβο; Αγωνία; Απόγνωση; Πόνο; Θλίψη;

Την απάντηση, πήρα από φίλη, της οποίας, ο έρωτας της ζωής της,  το παιδί της, απειλήθηκε…

«Δεν περιγράφεται αυτό που ένιωσα, νιώθεις ένα κενό, ο χρόνος σταματά…όμως προσαρμόζεσαι και συνεχίζεις. Μαζεύεις τα κομμάτια σου και  απλά συνεχίζεις…».

Και εγώ τι λόγια να βρω να την παρηγορήσω; Απλώς  προσπαθώ, με κάθε τρόπο, με κάθε ευκαιρία, με κάθε μέσο και σήμερα με  ένα απλό χαρτί κι ένα μολύβι, να γράψω λίγα λόγια, για να της πω, όχι μόνο σε εκείνη, ότι σήμερα είναι μέρα γιορτής. Είναι και θα είναι για πολλούς, η 15η Φεβρουαρίου, η ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, μία μέρα αφιερωμένη στους ²έρωτες² όλων των γονέων, που καθημερινά δίνουν μια σκληρή μάχη. Μια μέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση!

Ας ενημερωθούμε κι ας ονειρευτούμε όλοι μαζί!!!Με πολλή αγάπη, στήριξη και πίστη υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ…

ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ…

ΔΩΣΕ ΖΩΗ…

ΝΑΙ…ΕΣΥ!!!

 

Ιωάννα Σταύρου

Νηπιαγωγός