1ο πανελλαδικό Βραβείο «Καλύτερης ιδέας» – για την Ομάδα Ρομποτικής του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς

Η ομάδα ρομποτικής «VLS-Robots» του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς αποτελούμενη από τους μαθητές Στέφανο Σιουρά, Θανάση Παππά, Λάμπρο Λελοβίτη, Φώτη Λαμπρίδη και τη μαθήτρια Κατερίνα Μπονόβα και προπονήτρια τη καθηγήτρια πληροφορικής του ΓΕ.Ε.Λ. Βελλάς κ. Βασιλική Μήτρακα , ακολουθώντας την επιτυχημένη πορεία του προηγούμενου έτους, στη δεύτερή της συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Μαρτίου 2019, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου στην Αθήνα, διακρίθηκε Πανελλαδικά με το 1ο Βραβείο «Καλύτερης Ιδέας» στην OPEN κατηγορία του Λυκείου με θέμα: «Smart Cities», ενώ προκρίθηκε στους πρώτους είκοσι ανάμεσα σε εξήντα οκτώ Λύκεια, ολοκληρώνοντας τη Β’ φάση αξιολόγησης και λαμβάνοντας στην τελική κατάταξη τη 13η θέση. Προηγήθηκε η σημαντική διάκριση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην περιφέρεια Ηπείρου.

Ο διαγωνισμός ο οποίος διοργανώθηκε από τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

Η Διευθύντρια του ΓΕ.Ε.Λ. Βελλάς κ. Καλύβα Ελένη και ο σύλλογος διδασκόντων συγχαίρουν την ομάδα και εύχονται μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι: http://wrohellas.gr/

https://www.facebook.com/WROHellas/ (@WROHellas)