Άμεση αποκατάσταση των συμβασιούχων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας ζητά η Μ. Τζούφη

Για άνιση μεταχείριση του έκτακτου επικουρικού προσωπικού των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας (ΚΠΠ) κάνει λόγο η Μερόπη Τζούφη, ζητώντας από τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη να παρατείνει τις συμβάσεις για ένα έτος.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, την οποία συνυπογράφουν η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Θεανώ Φωτίου, τονίζει πως το έκτακτο επικουρικό προσωπικό που προσλήφθηκε για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της πανδημίας στα ΚΠΠ, έλαβε παράταση των συμβάσεων για πέντε μήνες. Αντίθετα, το έκτακτο προσωπικό των νοσοκομείων έλαβε παράταση για ένα έτος. Επιπλέον, οι υγειονομικοί του υπουργείου Υγείας μοριοδοτήθηκαν στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, ενώ οι υγειονομικοί του υπουργείου Εργασίας δεν έλαβαν καμία μοριοδότηση.

Όπως αναφέρει η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το έκτακτο προσωπικό -τόσο του υπουργείου Υγείας όσο και του υπουργείου Εργασίας- προσελήφθη για την κάλυψη των ίδιων αναγκών και άρα η κυβέρνηση οφείλει να τους μεταχειριστεί ισότιμα.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τον αρμόδιο υπουργό να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος των συμβασιούχων των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, προβλέποντας την ειδική τους μοριοδότηση. Επίσης τον καλεί να προχωρήσει σε παράταση των συμβάσεων τους για ένα χρόνο, όπως συνέβη με τους συμβασιούχους του υπουργείου Υγείας.