Άμεση λύση στα προβλήματα της Βιβλιοθήκης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών ζητούν βουλευτές της Νέας Αριστεράς

Την άμεση επίλυση των πολλαπλών δυσλειτουργιών που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση στην Βιβλιοθήκη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) ζητούν οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη, Σία Αναγνωστοπούλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οζγκιούρ Φερχάτ και Θεανώ Φωτίου.


Με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα υπενθυμίζουν πως εδώ και δεκαετίες, η διαχείριση της σημαντικότερης ακαδημαϊκής βιβλιοθήκης στο κέντρο της Αθήνας γινόταν από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Παράλληλα τονίζουν πως η πρόχειρη και αιφνιδιαστική απόσχιση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) από τον οργανισμό του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) έχει δημιουργήσει κρίσιμα προβλήματα στελέχωσης της Βιβλιοθήκης, χρήσης χώρων και περιουσιακών στοιχείων.

Οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς αναφέρονται επίσης στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της διοίκησης που είχαν ως αποτέλεσμα την αναδίπλωση της κυβέρνησης και τη κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης. Ρύθμιση που παραμένει ωστόσο ανεφάρμοστη από το 2020.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να εξηγήσουν το λόγο που δεν έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη ΚΥΑ για την επιστροφή του προσωπικού της Βιβλιοθήκης του ΕΙΕ, όπως επίσης το λόγο που παρατάθηκε για μια ακόμη χρονιά η παραχώρηση χρήσης από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης των χώρων του ιδιόκτητου κτιρίου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών δυσχεραίνοντας την ερευνητική και διοικητική λειτουργία του.