Άμεση συμπερίληψη όλων των υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ζητά η Μ. Τζούφη

Στη Βουλή φέρνει η Νέα Αριστερά την εξαίρεση των υπαλλήλων γενικών καθηκόντων του υπουργείου Υγείας και των εποπτευόμενων φορέων του, από το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.


Με ερώτηση που κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τον υπουργό Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη και την υπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, τονίζεται πως με το ΦΕΚ 2611/21-04-2023 καθορίστηκε η καταβολή του μηνιαίου επιδόματος για τους μόνιμους και δόκιμους υπαλλήλους, όπως και για τους υπαλλήλους με σχέση ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ, εξαιρώντας τους εργαζόμενους γενικών καθηκόντων που υπηρετούν στις ίδιες δομές.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δέκα βουλευτές της Νέας Αριστεράς που συνυπογράφουν την ερώτηση, καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να τροποποιήσουν την απόφαση και να συμπεριλάβουν τους εργαζόμενους γενικών καθηκόντων, αποκαθιστώντας άμεσα την αδικία σε βάρος τους.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές:
Μερόπη Τζούφη, Αναγνωστοπούλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ηλιόπουλος Νάσος, Πέρκα Πέτη, Τζανακόπουλος Δημήτριος, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φερχάτ Οζγκιούρ, Φωτίου Θεανώ, Χουσεϊν Ζεϊμπέκ