Ανακοίνωση ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: “Ο πρόεδρος του ΕΑΠ να ζητήσει άμεσα συγγνώμη ή να απομακρυνθεί”

Με μια εμπρηστική δήλωση επέλεξε να απαντήσει ο Οδυσσέας Ζώρας, πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), στην ερώτηση 32 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που καταγράφονται στο ίδρυμα.

Θεωρώντας πως «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», ο πρόεδρος του ΕΑΠ παραμερίζει την υπουργό Παιδείας και καταργεί το θεσμικό της ρόλο, ενώ δε διστάζει να επιτεθεί προσωπικά στην αναπλ. τομεάρχη και πρώην υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη, χρησιμοποιώντας προσβλητικά το επώνυμό της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος Ζώρας επιδιώκει να παίξει πολιτικό ρόλο και να «κάνει θόρυβο». Άλλωστε ήταν ο πιο κομματικός πρύτανης που πέρασε από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, συμμετέχοντας ενεργά στη διοργάνωση της «Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών της ΝΔ», τορπιλίζοντας κάθε διάλογο, απειλώντας και βάζοντας εμπόδια στη συγχώνευση του ΤΕΙ Κρήτης με το Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, γνωστή είναι και η απέχθειά του απέναντι στους φοιτητές και τις κινητοποιήσεις τους.

Όμως η αθλιότητα έχει και τα όρια της. Ο κύριος Ζώρας οφείλει άμεσα μια δημόσια συγγνώμη για το ύφος, τις προσβολές και την κακόγουστη χρήση συνηχήσεων στα επίθετα των πολιτικών του αντιπάλων. Ειδάλλως, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, όπως και να αποσαφηνίσει αν έχει παραχωρήσει το δικαίωμα στο διορισμένο από την ίδια πρόεδρο του ΕΑΠ, να απαντά αντ’ αυτής.