Αναβαθμισμένος ο “4ος Δρόμος της Νίκης”

Αγαπημένη αθλητική διοργάνωση κατάφερε να γίνει ο «Δρόμος της Νίκης» που πραγματοποιείται από το Δήμο Πωγωνίου στα πλαίσια των ιστορικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ».

Με αυξημένο το ενδιαφέρον των λάτρεων των αγώνων τρεξίματος, ο «4ος Δρόμος της Νίκης» θα διεξαχθεί φέτος σε δύο ημέρες, καθώς έχει προστεθεί μία ακόμη διαδρομή μετά από απαίτηση των αθλητών.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 21 και 22 Οκτωβρίου σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη των ιστορικών εκδηλώσεων, με τις διαδρομές να διέρχονται από ιστορικούς χώρους και δρόμους του Καλπακίου, όπως είναι το Πολεμικό Μουσείο 1940, το Ύψωμα «Μαχητής», η Σπηλιά – Στρατηγείο του Στρατηγού Χαράλαμπου Κατσιμήτρου κ.α.

«Ο Δρόμος της Νίκης έχει γίνει πλέον θεσμός και αποτίει  φόρο τιμής στους ήρωες του Έπους του ’40 που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την πατρίδα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι από την αυξημένη διάθεση συμμετοχής, γεγονός που αναβαθμίζει τη διοργάνωση χρόνο με το χρόνο» σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

Ο κ. Καψάλης παρουσίασε παράλληλα τα αναμνηστικά μετάλλια που θα δοθούν στους συμμετέχοντες του 4ου – 5ου και 6ου Δρόμου της Νίκης, τα οποία θα σχηματίσουν την πιο ιστορική λέξη που φώναξε η Πατρίδα μας, το “ΟΧΙ”.

Στις λεπτομέρειες των διαδρομών του αγώνα αναφέρθηκε ο Τεχνικός Διευθυντής Αγώνων κ. Τσίμαρης Ευάγγελος. «Ο 4Ος Δρόμος της Νίκης είναι γεγονός και φέτος περιλαμβάνει 4 διαδρομές. Ο αγώνας, εκτός από την κεντρική διαδρομή των 21χλμ, πλαισιώνεται και από μία διαδρομή 9χλμ.,  από παιδικό αγώνα 1000μ. που πέρυσι έτυχε μεγάλης αποδοχής καθώς και από αγώνα δρόμου Vertical 4,2 χλμ., που πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά» τόνισε μεταξύ άλλων.

Οι βραβεύσεις των αθλητών θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 6μ.μ., έξωθεν Δημαρχείου Καλπακίου
  • Κυριακή 22 Οκτωβρίου, 12 το μεσημέρι, έξωθεν Δημαρχείου Καλπακίου