Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «H Ελλάδα θα κερδίσει το στοίχημα της εξωστρέφειας»

«Η εμπορική πολιτική είναι η ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας και μαζί με την Ενιαία Αγορά, έχουν συντελέσει καταλυτικά στο να αποκτήσει η ΕΕ μια ισχυρή εμπορική παρουσία στη διεθνή σκηνή». Αυτό επεσήμανε η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μιλώντας στο Virtual Forum του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Αναφερόμενη στη σημαντική αύξηση των εξαγωγών της Ελλάδας, εν μέσω πανδημίας, η Ευρωβουλευτής τόνισε ότι«η εξωστρέφεια είναι ζωτικής σημασίας για τις μελλοντικές οικονομικές προοπτικές της ΕΕ»,ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι«η Ελλάδα θα κερδίσει το στοίχημα της εξωστρέφειας».

Η Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε επίσης και στα αποτελέσματα της πανελλαδικής καμπάνιας, για την παρουσίαση και προώθηση της πλατφόρμας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,«Access2Markets», η οποία υλοποιήθηκε το 2021, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τα επαγγελματικά και βιομηχανικά επιμελητήρια της χώρας, και απέσπασε τα εύσημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως «καλή πρακτική-πρότυπο», για παρόμοιες δράσεις σε άλλα κράτη-μέλη.

Η διαδικτυακή πύλη «Access2Markets» είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, που δημιούργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές εταιρείες – ειδικά  τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – να εκμεταλλευτούν το δίκτυο εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ και να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στις αγορές, τα προϊόντα και τα μέσα που χρειάζονται, για να αναπτυχθούν και να παραμείνουν ανταγωνιστικές.