Απάντηση στις ανακοινώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης

Η Λαϊκή Συσπείρωση και η επικεφαλής στο Δήμο Ιωαννιτών με τις δύο ανακοινώσεις της μετά την επίσκεψη στο εργοτάξιο διάλεξε τον δρόμο της λαϊκίστικης κριτικής.

Τα προβλήματα του εργοταξίου εξ αιτίας του χώρου λειτουργίας του είναι γνωστά. Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής ήταν να συνεχίσει την διαδικασία για νέα χωροθέτηση που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη θητεία στο Δήμο. Για τα προβλήματα που ανέκυψαν στην διαδικασία αυτή η κ. Τσουμάνη όπως και οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων ενημερώθηκαν σε σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Δήμαρχος.

Το θέμα της νέας χωροθέτησης θα κριθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και τότε θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Τα περιβαλλοντικά προβλήματα που ανακάλυψε σήμερα η κ. Τσουμάνη είναι τα ίδια που υπάρχουν επί σειρά ετών.

Σχετικά με τις καταγγελίες της για την ύπαρξη τρωκτικών και εντόμων γίνεται γνωστό ότι υπάρχει μόνιμος συνεργάτης του Δήμου για μυοκτονία με τον έλεγχο μάλιστα να τον έχει η Διεύθυνση Εργοταξίου.

Παρά τις ελλείψεις οδηγών το προσωπικό του εργοταξίου έχει τεθεί σε πλήρη επιφυλακή λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Η απόφαση αυτή δεν είναι απλά απαραίτητη αλλά και επιβεβλημένη. Αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση του Δήμου προς τους πολίτες.

Η Δημοτική Αρχή στέκεται με σεβασμό απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους αλλά και τον ίδιο σεβασμό απέναντι στην κοινωνία.

Αναγνωρίζει τα προβλήματα και τις αδυναμίες που υπάρχουν αλλά δεν επιτρέπει τον φτηνό λαϊκισμό και τους αφορισμούς εκ του ασφαλούς.

Αν η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί περιττή την επιφυλακή θα πρέπει να το πει δημόσια.

Η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζοντας την ανάγκη για αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας το είχε προβλέψει –όπως και την στελέχωσή του- στο νέο Οργανισμό που κατέθεσε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η παράταξη της κ. Τσουμάνη όπως και άλλες ήταν αυτές που το καταψήφισαν.