Απάντηση Θ. Μπέγκα στις δηλώσεις Μπαρτζώκα περί ΔΕΥΑΙ

Με αφορμή τις σιβυλλικές δηλώσεις του μελλοντικού προέδρου της ΔΕΥΑΙ, Άρη Μπαρτζώκα, και τις αναφορές του περί ηθικής σημειώνουμε τα εξής:

Ο διαγωνισμός για την απομάκρυνση της λυματολάσπης από τον τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό, κληρονομιά από προηγούμενες δημοτικές περιόδους, μετά τη διασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων και την πολιτική απόφαση που έλαβε η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, εξελίχτηκε καθόλα νόμιμα με ευθύνη των υπηρεσιακών παραγόντων της Επιχείρησης και το μόνο που έρχεται να κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του είναι να κατακυρώσει το αποτέλεσμά του.

Ακριβώς επειδή διαθέτουμε εκτός από νομιμότητα και ηθική, με την ολοκλήρωση του εν λόγω διαγωνισμού δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο περιβαλλοντικό πρόβλημα, προστατεύοντας τον μελλοντικό πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος και τους εισαγγελείς.

Τέλος, ο κ. Μπαρτζώκας δεν πρέπει να ξεχνά ότι η πολιτική όσο και η ποινική ευθύνη για ότι μπορεί να συμβεί στο ευαίσθητο περιβαλλοντικό σύστημα του βιολογικού καθαρισμού Ιωαννίνων εξακολουθούν να βαραίνουν το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο.

Περισσότερα στην αίθουσα του κυρίαρχου πολιτικού Οργάνου του Δήμου, του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκεί όπου η δική μας Δημοτική Αρχή συζητούσε όλα τα μεγάλα θέματα του Δήμου.

 

Υ.Γ.

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» και προσωπικά ο επικεφαλής της, Θωμάς Μπέγκας, εύχονται στον κ. Μπαρτζώκα και τη σύζυγό του «βίον ανθόσπαρτον»